Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi Sí Világkupa

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Alpesi Sí Világkupa
2018.01.13. 22:31
Én nem tudom, de nekem nagyon sántít ez a szöveg, hogy nem vesztette el az eszméletét, és inkább eldőlt, hogy megálljon. Szerintetek, akinek ekkora síelési tapasztalata van, mint Editnek, az így akar megállni? Úgy, hogy tudja, hogy rohadt szorosra van állítva a kötés, és elszakíthatja a térdet?
Értem én, hogy nem akart a jobb lábára terhelni, mert látszik is a felvételen (többször is visszatekertem és újra megnéztem), hogy üvölt a fájdalomtól és direkt feladja a versenyt kikerülve az utolsó kaput. De én nem érteném azt a döntést ekkora tapasztalattal, hogy így akarjon megállni. Ekkora sebességnél - ha tudatomnál vagyok - az is jobb megoldás lett volna, ha nekisíel a szivacsfalnak, vagy egy lábbal próbál fékezni és úgy esik el (kb. feleakkora sebességgel), vagy egy lábbal próbál fékezni és úgy csúszik a szivacsnak (szintén fele sebességgel).
Én azt gyanítom, hogy a fájdalomtól elájult, a célvonalnál már nem volt tudatánál és ezért csuklott össze és sajnos ilyen nagy sebességnél maga alá gyűrte a jobb térdét öntudatlanul.
Ha tényleg nem ájult volna el (amit nem hiszek és nem értem, hogy miért és kinek jó ez a verzió), akkor nem a másodperc törtrésze alatt kellett döntést hozni, amikor érthető lenne, hogy rossz döntést hoz a leüléssel vagy hátradőléssel. Volt 2-3 másodperce és az alatt én és a hozzám hasonló (Editétől sokkal kevesebb tapasztalattal rendelkező) síelők nem ilyen döntést hozunk (pedig a mi kötésünk nincs ilyen szorosra állítva, mint a versenyzőknek).
Kíváncsi lennék, kinek mi a véleménye erről?
És természetesen jobbulást kívánok Editnek.
Előzmény: (Viri 198238)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.