Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi Sí Világkupa

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Alpesi Sí Világkupa
2018.01.15. 00:35
Azt is állítom továbbra is, hogy legalább a lesiklásban és super G-ben meg kellene reformálni a pályakarbantartást. Most nem is Edit térdsérülései, hanem méginkább David Poisson halála, ami ezt velem mondatja. Akármilyen versenysport ez, szerintem nem ér annyit, hogy bárki meghaljon. Egy versenyen elindul 60-80 síelő, már 30 után mekkora kádak tudnak lenni a kapuk tövében, ez borzasztó balesetveszélyes. Elég egy pici bucka, vagy pályahiba és már repül is a síelő 80-100 km/h esetleg még nagyobb sebességgel kifelé a pályáról.
Megmondom őszintén, soha nem szerettem a lesiklást és a super G-t (főleg a lesiklást). Csak Edit miatt nézem, de őrültségnek tartom. Persze ez is a síelők döntése, hogy kockára teszik az életüket, de azt gondolom, hogy kicsit többet lehetne tenni a 30-as rajtszám feletti versenyzők (akik szeretnének a 30 közé kerülni) egészségének védelmében az olyan rossz pályaviszonyok esetében, mint pl. a tegnapi is volt.
Ugyanezek a problémák szlalom és óriásszlalom esetében nem állnak fenn a kisebb sebesség miatt.
(Sajnos, nálunk hobbisíelőknél is vannak agyatlan barmok a sípályán, akik csak száguldozásra szeretik használni a síbérletüket, golyóban zúgnak el 2cm-rel mellettünk, ahelyett, hogy egy kis szlalomtechnikát gyakorolnának.)
Mi a véleményetek?
Előzmény: (Brockey 198244)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.