Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Kékestető
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Avar Hotel Mátrafüred****S - új wellness szálloda a Mátra szívében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kékestető
2004.03.01. 09:21
itt egy rövid beszámoló a kékestetői síelésről. A tapasztalat friss, tegnap voltam fent kipróbálni a felújított déli pályát. Ismertetést, nyitva tartást, árakat nem taglalok, minden ilyen info elérhető ezen a web oldalon: https://www.matracentrum.hu

A pálya egy nagyon lankás kék végig (1800 méter hosszú), a felújítás eredményeképpen végig sima, nem buckás. Reggel 10-kor ment fel tegnap az első síbusz (azért ilyen későn, mert előző éjszaka esett 15 centi friss hó, és csak reggel takarították el a havat a mátraházi központi parkolóból). 4 db Ratrak gép van, ezekkel már reggelre le volt dolgozva a frissen esett hó. A hőmérséklet 0 fok körül volt, a hó pedig nedves, tapadós volt, ezért olyan nagyon gyorsan nem lehetett menni, még golyóban sem.

3 perc alatt értem le a pálya tetejéről a Veronika rétre, ott várnak és indulnak folyamatosan a buszok, 13 perc visszaérni a tetőre. Ez azt jelenti, hogy átlagban 16 perc alatt tettem meg egy kört. Ez drasztikus javulás a korábbi állapothoz képest, amikor is a Veronika rétről valahogy le kellett gányolni a mátraházi buszállomásra.

Kezdőknek tökéletes az alapok elsajátítására. Az a feletti tudásszintek esetében már nem nyújt akkor élvezetet, de egy szezonban pár egynapos kiruccanásra nagyon jó, én otthonról (Zugló) 45 perc alatt ott vagyok. A két új (pálya alján és tetején található) büfében nagyon jó forralt bort árulnak!!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.