Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Eplény Síaréna
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Szarvaskút - Bakony: Az eplényi sípályához legközelebb eső wellness szálloda
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
vau
81 élménybeszámolót írt
81
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Eplény Síaréna
2018.02.25. 22:10
Ide is beírom, mert szerintem elég fontos infó, hátha az üzemeltetők, tervezők is olvassák, és esetleg a legközelebbi nagyberuházást jobban átgondolják.

Az új ülőfelvonóval sikerült megalkotni a leginkább értelmetlen, nagyzoló fejlesztés etalonját! A képek alapján tök jó ötlet volt az A7 meghosszabbítása, és felvonóval ellátása, de a valóság mást mutat. Igaz, amikor voltam (febr, 23 péntek este), a hó relatív lassú volt, lehet hogy tükörjég esetén azért jobb. De az új szakaszon mindenki hajtotta magát, passzív állással le sem lehet csúszni az aljáig, annyira lankás! Ebből adja magát, hogy az új szakasz kizárólag csak a totál kezdőknek jó. Ezzel semmi baj, legyen egy szépen kialakított hosszú bébipálya, de az ülőfelvonó ezt pont hogy nem szolgálja ki! Az ülőfelvonó felvisz a tetejére, ráadásul a kiszállás rizikósabb mint a másikból, meredekebb a kicsúszó. Ezen egy kezdő elvérzik, ráadásul még le is kell jutnia a kezdő pályához. Viszont máshogy nem jut fel a bébiszakaszra! A térkép szerint van ott egy kis tanuló húzólift (talán a lankás szakasz feléig), de én az ülőfelvonó beruházása helyett a teljes új szakaszra építtettem volna egy varázsszőnyeg/mozgójárda típusú felvonót, és kész. Ezzel a kezdők tökéletesen ki lettek volna szolgálva, a haladók meg ebből a parkolóból szépen feljuthatnának a régi szakaszig, ahol a régi csákány fel tudná vinni őket a csúcsra. Vagy ha valaki lusta csákányozni, onnan már le lehet menni a régi ülőhöz.

Jelenleg az új ülőfelvonó kihasználtsága szinte nulla, mert egy lecsúszás után senki nem választotta, mert az alsó szakasz már középhaladónak is csak kínlódás. Mi is csak egyszer próbáltuk, aztán a hazacsúszáshoz kellett mégegyszer.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.