Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Eplény Síaréna
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Szarvaskút - Bakony: Az eplényi sípályához legközelebb eső wellness szálloda
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
patkaizsolt
43 élménybeszámolót írt
43
4 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Eplény Síaréna
2021.01.18. 08:49
Tegnap (01.17-én) voltam Eplényben.

Reggel 8 óra körül érkeztem, akkor már kb. 10-12 autó állt benn a parkolóban. A bejutás egyszerű volt, már az út elején parkoltatók irányítottak, mutatva az utat. A főbejárahoz érve szintén segítettek az autó megfelelő helyre parkolásában.

Online foglaltam felszerelést, de először a jegyért mentem, a pénztár már nyitva volt. kb. 2 perc sorbanállás volt, jegy megvéve, irány a kölcsönző. Még pár perc, a felszerelés meglett, a lécek beállítása egy pillanat műve.

A felvonók pontosan indultak, így irányba vettem a négyülésest. A sor előttem kb egy perc alatt elfogyott, irány felfelé.

Így az első csúszás a frissen ratrakolt pályán, lefelé talán ha öt emberrel találkoztam, csodálatos volt.

A következő sorbanállás még annyi ideig sem tartott, mint az első. Felfelé egy idősebb úr ült mellettem, aki teljes felszerelésben, maszkot viselve jött felfelé. Megfelelő távolság megvolt, aggódásra semmi ok nem volt. Felérve úgy döntöttem, hogy most az A7-esen megyek lefelé. Még itt sem volt semmi nyoma, hogy széttúrták volna a pályát, így itt is szinte "szűz" pályán sikerül lefelé csúszni. A kétüléses felvonónál nem volt senki, így felfelé egyedül mentem. A délelőtt folyamán csak ezen a pályán mentem lefelé. kb. fél 11 felé már szemmel is látható volt, hogy egyre többen vannak. A liftnél 10 mp-nál többet egyszer sem vártam. Ment az összes felvonó, mindenhol voltak, de semmi elviselhetetlen tömeg, így a délelőtti csúszást ez nem zavarta.

Ami kicsit negatívként éltem meg, hogy a pályán szerte széjjel mindenhol emberek heverésztek, mintha csak a strandon lennének. Szóval én megértem, ha elesnek, én is estem már eleget, de azért igyekezni szoktam, hogy a következő előtt ne csináljak forgalmi akadályt. Persze, ki lehet őket kerülni, nem lehetetlen, de mivel szemmel láthatón nagyon sokan épp a hétvégi nagy tömegben döntöttek úgy, hogy most akarnak megtanulni síelni, snowboard-ozni, akiknek nyilván nincs elég rutinjuk ehhez a manőverhez, kicsit veszélyesnek tűnt.

Ettől függetlenül csodálatos pár órát töltöttem el a pályán, egész délelőtt az A7-esen zavartalanul lehetett csúszni, sem lefelé, sem a felvonóknál nem volt fennakadás.

A hó gyönyörű szépen hullott, kb -5 fok volt, kicsit fújt a szél a hegytetőn, de a ruházat tette a dolgát, így ez sem jelentett problémát. Egyszóval igazi téli hangulat volt, egy pár órás csúszással, ami ezekben a "sehová sem lehet menni" időkben a testnek, és léleknek is kellett.

Dél körül visszamentem az A1 pályára, lefelé már látszott a pályán, hogy kezd buckásodni, de még élvezhető volt. A négyülésesnél már volt sor, de ment a csákányos is, ott aránylag gyorsan sorra lehetett kerülni. A négyüléses lift sorbanállásánál a távolságtartással voltak gondok, de csak nagyon kevés emberen nem volt fenn rendesen a maszk, a többség igyekezett tartani a szabályokat.

Dél után kifelé tartottam, ekkor már az alsó parkoló teljesen tele volt, a fenti parkolóban kellett leparkolni az autókat, ahonnal kisbusszal lehetett lejutni a főbejárathoz.

A létszám limit olyan szempontból működött, hogy a pályán volt hely mindenkinek, a legtöbbször egyedül ültem a felvonón, lehet csak nem voltam szimpatikus, :) de most ezt egyáltalán nem bántam. ;)

Összegzésképpen, az ott eltöltött pár óra tapasztalata az volt számomra, hogy egyáltalán nem volt veszélyesebb a járvány terjedése szempontjából, mintha az IKEA-ba mentem volna nézelődni, sőt. A személyzet minden segítséget megadott ahhoz, hogy élvezhető síelés legyen az ott eltöltött időben. Bár a lift többször megállt, de nem volt elviselhetetlen hosszú a felfelé út.

Aki még gondolkodik, de mégis hiányzik neki a síelés, szerintem, egészen nyugodtan egy napot betervezhet, a bezártság sem testnek, sem léleknek nem tesz jót.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.