Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Wenigzell (Joglland)
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Landhotel Mönichwalderhof - 70 ágyas szálloda Mönichwaldban
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Wenigzell (Joglland)
2012.01.14. 22:17
Azt olvastam a sielok.hu-n, hogy a Wenigzell-i pálya egy tipikusan kezdő pálya, ezért a mai napon ellátogattunk a családdal ezen helyre.
Akkor nézzük a tapasztalatokat.
Időjárás: a "zszs31" által ajánlott (egyébként általam is használt) bergfex.com szerint az időjárás döntően napos lesz és kevesebb, mint 1 cm hó esik. Ehhez képest az idő döntően felhős volt és néha elég rendesen esett a hó. A nap csak talán összesen két órát ha sütött.
Parkoló: Mi kb. 10 óra 20-kor értünk oda és az egyébként nem túl nagy parkoló dugig volt autóval, már az út szélén is végig parkoltak. Körülbelül fél egy körül a parkoló jelentősen kiürült, mert arra vége lett valamilyen gyermek versenynek ami miatt a rövidebb felvonó melletti pályarész jó részét lezárták.
Pálya: Tegnap éjszaka, vagy ma hajnalban esett kb. 10 cm friss hó, ezért most sikerült megtapasztalnom milyen is tömörítetlen porhóban síelni. Aki még nem próbálta annak elárulom, hogy a léc nemigen csúszik benne és nekem néha sikerült párszor közelről is kapcsolatba kerülni vele (mondhatnám azt is, hogy tanyáztam párat). A nap folyamán aztán a síelők egy kicsit tömörítették a pályát, de 3 óra felé már a pálya jelentős része igen csak buckás lett. A változatosság kedvéért fél kettő tájban most a pálya egy másik részét zárták le síverseny miatt. A pálya lejtése egyébként tényleg nem veszélyes, eltekintve a felvonók tetejénél lévő meredek szakaszoltól valamint az út felett átívelő felüljárótól, amely sokakat gondolkodóba ejtett (vajon le merjek-e menni vagy nem). A pálya amúgy tényleg extra széles, bőven van hely gyakorlásra.
A „Kinderland” a mai napon nem üzemelt, gondolom a sok friss hó miatt.
Felvonó: A pályához két csákányos felvonó a gyakorló pályához pedig egy köteles felvonó van. A köteles felvonó tényleg kb. 100 m hosszú és ingyenes (bérlet nélkül is lehet használni).
A csákányos felvonóról túl sok jót nem tudok írni. A bérlet olvasás itt még hagyományos módon működik (kihúzod és bedugod az olvasóba). Sokszor nehézen olvasta le és ha netán elakadt a léced a zöld jelzésnél akkor utána hiába raktad be újra a kapu nem nyílt. Ilyenkor a kezelő egy idő után nagy kegyesen megnyomott egy gombot és a kapu kinyílt (néha ezért még azt is megnézte, hogy a berakott bérlett a mai napra szól-e, mert fő a bizalom).Természetesen azzal sem fárasztotta magát a kezelő, hogy a segítsen a csákányt megfelelő módon elhelyezni, óránként kb. 5-10 percet kijött levegőzni. A többi időben pedig (kevés kivételtől eltekintve) mindenki maga szerencsétlenkedett a csákány beakasztásával. Volt olyan akinek mindez a 3.; 4. vagy akár az 5. próbálkozására sikerült. Mindezek ellenére sor nem igen volt, néha-néha kellett maximum 1-2 percet várni. Ezek a problémák csak a rövidebb felvonónál álltak fenn, mert a hosszabb felvonónál a kapukat szabadra állították és a személyzet a feneked alá adta a csákányt.
Jegyár: Röviden csak azt mondhatom, hogy igen barátságos. Mi családi jegyet vettünk (2 felnőtt + 2 gyermek), ami 52 euróba került, sőt pluszba adtak egy grátisz gyermek jegyet is.
Ár-érték arányban egy 2 kilométeres pálya használatáért nem is rossz.

Összefoglalva: Aki nem szereti a tömeget, aki nem ragaszkodik a legújabb technológiákhoz, akinek megfelel a csákányos felvonó is, aki nem szeretne túl sok pénzt költeni a jegyre, annak ez a pálya jó választás lehet.

Ugyanakkor véleményem szerint jó alternatíva lehet a Szombathelytől szinte ugyan olyan távolságra (vagy talán még közelebb is lévő) lévő Mönichkirchen. Igaz, hogy itt az árak magasabbak és általában több ember is van, de természetesen itt szolgáltatások színvonala is magasabb (elektronikus bérlet olvasás, ülős felvonó, segítőkész -és részben magyarul is beszélő- személyzet, tágas, kiépített parkolók). A Mönichkirchen-i 5-ös pálya egyébként véleményem szerint még a Wenigzell-i pályánál is lightosabb, igaz, hogy nincs olyan széles.
P1130841.JPG
P1130827.JPG
P1130852.JPG
P1130866.JPG
P1130881.JPG
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.