Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Wenigzell (Joglland)
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Landhotel Mönichwalderhof - 70 ágyas szálloda Mönichwaldban
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Wenigzell (Joglland)
2012.01.15. 18:47
Kedves Zsolt!

Én csak objektívan próbáltam leírni tapasztalataimat, amelyek részben pozitívak részben pedig negatívak.

Azért had fűzzek pár gondolatot az általad írtakhoz.
Ha már az étteremről írtál akkor leírom ezzel kapcsolatos tapasztalatomat is. A gyermekeinket próbáljuk önállóságra nevelni és ennek keretében adtunk nekik pénzt, hogy vásároljanak maguknak valamit. Miután kb. öt perc után sem jöttek vissza akkor a feleségem utánuk ment és kiderült, hogy azóta a pult előtt álltak és senki sem kérdezte meg tőlük, hogy esetleg mit szeretnének (egyébként az egyik gyermekem beszél németül a másik pedig angolul).

Nem biztos, hogy nekem a vakszolással van a problémám, hanem inkább a tudás hiányával (most volt ötödször a lábamon síléc ami szerintem még igen messze van a sí tudástól).

Lehet, hogy igazad van és évek múlva majd esetleg mosolyogni fogok, hogy egy ilyen felüljáróról nem vagy csak félve mertem lemenni, de a helyzet az, hogy ahogy én láttam rajtam kívül még elég sok embernek problémát okozott. A síelők jelentős része megállt ott és kis tanakodás után félve indult tovább. Szerintem ez egy bátortalan kezdőnek akár a kedvét is elveheti a további síeléstől. Az egyik beszámolóban azt írja valaki, hogy akár a felüljáró előtt is ki lehet lépni a csákányos felvonóból és akkor ki lehet hagyni ezt a meredek szakaszt. Ez így igaz csak a helyzet az, hogy megfelelő kilépéshez már szükséges valamilyen szintű sí tudás, mert különben csak esés (és a felvonó megállítása) lesz a vége.

Azt írod, hogy a csákányos felvonót minden síelőnek tudni kell használni. Biztosan igazad van, de ahol én eddig voltam ott a személyzet egész nap ott állt a felvonó mellett és adta alám a csákányt.
Az alsó felvonónál a kaput szerintem nem jótékonyságból nyitották ki, mert amikor odaértünk akkor még nem volt szabadra állítva és a kezelő bent ült a kabinban és kint nem volt senki. Később már ugyanő volt kint és mivel csak egyedül volt ezért gondolom a problémák elkerülése miatt állította szabadra a kapukat.

Az ár az tényleg nagyon méltányos, ez az én véleményem is, főleg annak tükrében, hogy nekem Eplény is ugyan ilyen messze lenne mint Wenigzell.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.