Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Wenigzell (Joglland)
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Landhotel Mönichwalderhof - 70 ágyas szálloda Mönichwaldban
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
kovgyulus
31 élménybeszámolót írt
31
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Wenigzell (Joglland)
2012.02.19. 18:28
A tegnapi nap ismét ellátogattunk a Wenigzell-i sípályára. Az idő gyönyörű szép, napos a hőmérséklet kb. +2 Celsius fok. A pálya kiváló, a hó egy kicsit tapadós.
Fél tíz felé értünk a pályához, a parkoló ekkor körülbelül a harmadáig volt, délutánig már teljesen tele lett. A pályán és a hűttében szerzett tapasztalatok alapján véleményem szerint a vendégek kb. fele magyar volt. A velünk együtt jött barátaink még nem jártak ezen a pályán, egy része már haladó tudású síelő a többi részének pedig most volt életében először léc a lábán, ezért a csapat két felé oszlott. Egyik fele élvezte a síelést a másik fele pedig próbált ismerkedni a síelés rejtelmeivel. A nap eredményeként a haladó síelők jól elfáradtak és úgy nyilatkoztak, hogy ezért a bérlet árért egy teljesen korrekt szolgáltatást kaptak, a kezdők pedig azt mondták, hogy valószínűleg újabb alkalommal is megpróbálják ezt a sportot. A kezdő „részleg” természetesen bérlet nélkül tudott ismerkedni a síelés alapjaival. Ez a megoldás egyébként nem általános de lehet, hogy célravezető, ugyanis a tanulókból lehetnek később a pálya fizetős vendégei.
Délután volt egy verseny ezért a pálya egy részét lezárták. A felső csákányost lehetett mindenféle probléma nélkül használni, de az alsóhoz már kicsit problémásabb volt lejutni. Az út feletti felüljárónál a pálya amúgy is beszűkül, de a verseny miatt kb. felét még le is zárták, így az amatőrebbeknek gondot okozott a szűk helyen való lejutás.
A nap során még annyi volt a probléma, hogy a felső csákányos felvonó egy csomó embernek (többek között nekünk sem) nem akarta leolvasni a bérletét ezért a kezelő folyamatosan nyomkodott valamilyen távvezérlőt.
A hűttében kellemes meleg fogadta a vendégeket és 7,8 euróért tisztességes adag Wiener Schnitzel-t adnak. Az egyik pincérnő magyar, ezért akinek gondja van a német nyelvvel az is meg tudja oldani a rendelést.
Miután kellemesen elfáradtunk három óra felé abbahagytuk a síelést, bepakoltunk és fél hatkor már otthon pihengettünk a kényelmes fotelban.

Készítettem pár fényképet és videót is, a fényképeket felteszem most a videót pedig majd feltöltöm, ha megvágtam.
Közben megvan a vágás is, így itt vannak az ígért videók:

A rövid csákányos felvonó: https://sielok.hu/video/847732/

A hosszú csákányos felvonó: https://sielok.hu/video/700294/

Kalandozás a pályán: https://sielok.hu/video/355624/
P1140296.JPG
P1140328.JPG
P1140287.JPG
P1140297.JPG
P1140279.JPG
P1140285.JPG
P1140291.JPG
P1140337.JPG
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.