Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Wenigzell (Joglland)
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Landhotel Mönichwalderhof - 70 ágyas szálloda Mönichwaldban
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TKata
214 élménybeszámolót írt
214
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Wenigzell (Joglland)
2012.03.12. 11:18
Idén március 4-i hétvégével bezárt Wenizell sípályája, megértem őket. Tavaly a magyar vendégek kedvéért a március 15-i hosszú hétvégére még nyitva maradtak. Mi kihasználtuk ezt a lehetőséget, de rajtunk kívül nem sokan. Abban a 3 napban néha az volt az érzésem, hogy csak az Én családom kedvéért van nyitva a sípálya.
Mi naponta vettük meg a bérletet, mert van családi kedvezményes napijegy már egy gyerekkel is, és így jobban megérte, mint többnapos bérletet venni.
Az idő végig napsütéses, gyönyörű volt, igaz néha kicsit fújt a szél. Megérkezéskor pár autó a parkolóban, pár síelő a pályán. Az igen erős napsütésben 10-15 fok, úgyhogy a hólé patakokban folyt. A pálya állapota ehhez képest igencsak jónak mondható volt. Igaz, a 3 napban fokozatosan romlott. Föld sehol sem látszott ki. A legnagyobb gondot az olvadás a pálya közepénél, a felüljárónál okozta. Itt megrekedt egy kicsit a hólé és vízisíszerűen kellett átsiklani rajta. A tetején az árnyékosabb részt nem tudta annyira besütni a nap, itt volt a legtökéletesebb a pálya.
A hüttében is szezonvégi hangulat uralkodott, a kajából, italból igencsak beszűkült a készlet és a választék. Itt helyben készítenek saját paradicsomos mártást hagymával, ketchup helyett. Az nagyon ízlett, mindenkinek tudom ajánlani, aki erre jár, kóstolja meg virslihez vagy sült krumplihoz. Kár, hogy a végére ez is elfogyott. Kicsit olyan volt, mintha felzabáltuk volna a hüttét.
A környék nagyon szép. Igazi erdős, fenyőfás kiránduló helyek és útvonalak vannak. Mi utolsó nap délután kirándultunk is egyet. A szálláson pedig kaptunk a helyi fürdőbe szóló belépőt. Ez eléggé általános szolgáltatás a helyi szállásoknál, foglaláskor érdeklődni kell. Nekünk egyszer ingyenes fürdőbelépő, a többi alkalomra pedig kedvezményes belépési lehetőségünk volt.
Természetesen, ha átmentünk volna St. Jakobra, ott sokkal jobb hóviszonyok lettek volna, de mi most ezzel is meg voltunk elégedve. A 3 napban nagyon jól éreztük magunkat. Igazi, síeléssel egybekötött hosszú hétvégi kikapcsolódás, pihenés volt.
20110314WenigzellE.jpg
20110314WenigzellF.jpg
20110314Wenigzell.jpg
20110313JoglandOase.jpg
20110315WenigzellSi.jpg
20110315WenigzellHutte-005.jpg
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.