Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Sella Nevea + Bovec Kanin (összekötve)
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Residence Soca
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sella Nevea + Bovec Kanin (összekötve)
2018.01.07. 07:26
Jelenleg épp itt vagyunk Sella Nevean. Több mint 10 éve jártam itt. Azóta a pályák száma nem lett több, a felvonókat viszont korszerűsítették és elkészült az összeköttetés a szlovén oldallal, Boveccel.

Az olasz oldalon lényegében egy nagy pálya van, ami kétfelé ágazik, az viszont egy erős piros, tempós pálya. Azt szeretem a helyben, hogy míg a felvonóval a feljutás - ha nem áll meg közben a szél miatt, ami előfordul - akkor csupán 5 perc, a lejutás pedig 10-15 perc, rövid megállókkal. Szóval sok km-t lehet gyűjteni és rengeteget síelni egy nap alatt. Gyakorlásra is nagyon jó, de csak haladó síelőknek.

Kezdőknek csupán egy tányéros lift van a völgyben és egy hosszú, fedett varázsszőnyeg. Tanulásra egyébként megfelel, csak nem túl változatos.

A szlovén oldalra egy nagy kabinos + egy ülőszékes lifttel lehet átjutni, fantasztikus tájon. Odaát sincs sok pálya, de a panorámáért mindenképp érdemes átkirándulni. Hüttét nem sokat találni, inkább egyszerű büfék vannak, egyetlen igazi hangulatos hütte a Rifugio Gilberto a Sella Nevea kabinos lift tetején, ott egy leves 6 euró, tészta ételek 8-10 euró körül vannak, nagyon finom a kávé.

Rengeteg hó van jelenleg, és bár bejött az enyhülés a héten, és alul tegnap az eső is elkapott, azért nagyon jókat síelünk, rengeteget tanulunk, bővebben majd otthonról, addig is pár fotó:
https://sielok.hu/fotoalbum/sella-nevea-2018-januar/galeria/
Előzmény: (lorylaci 197966)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.