Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Biztos, hogy mindenbe bele kell szólni?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Biztos, hogy mindenbe bele kell szólni?
2011.01.02. 18:06
Szia Soma!

Jórészt azért parttalan ez a vita, mert (szinte) mindenki a saját vagy megélt, vagy csupán gondolt véleményét mondja el. És ez ugye, erősen a szubjektív kategória.

Természetesen a hivatásos oktatók véleményében is ott van a szubjektivizmus, de a megélt esetek száma (nagy számok törvénye), valamint a kollektív tapasztalatok inkább tükrözhetik az objektív valóságot.

Hogy mi a kezdő alapvető vágya, az alighanem nagyon egyéni. Az biztos, hogy a Kreischbergen immár 3 síiskola előtt állnak sorban reggelente a tanulni vágyók. Nyilvánvaló, hogy ők a szakértelem előtt teszik le a voksot.

„és szerintem nem is akar mindenki fantasztikusan, gyönyörűen, szuperül, stb... megtanulni, pontosan elég számára, ha nem túl nehéz pályákon viszonylag biztonsággal le tud jönni.”

BIZTONSÁG! Ez annyira nyilvánvaló, hogy nem hiszem, hogy bárki másként gondolná. A biztonság szükségességét józanésszel, senki nem vonhatja kétségbe. Az a kérdés, hogy a síelő hogyan jut el ide. VAGY, HOGY EGYÁLTALÁN ELJUT – E IDE. A biztonság kérdései közé tartoznak, hogy a síelő birtokában vannak –e a sebességszabályozás (megállás) alapvető eszközei.

Felelősségem teljes tudatában ki merem jelenteni, hogy a szakszerű síoktatásban nem részesült síelők csupán „kapisgálják” ezt a fontos területet. Így volt ez most is a Kreischbergen, amikor összevontuk a két haladó csoportot (a csoport felét korábban egy olyan síelő tanította, akit egy versenyző tanított) és szóba (és gyakorlatba) került ez a fontos téma. Mielőtt ebbe valaki beleköt, kérem végiggondolni, hogy miről is szeretne szólni, a téma komolyságához a „vaker” nem illik.

Magam jó néhányszor megállok, de néha még a csoportot is megállítom, és együtt figyeljük, hogy a csőlátásban szenvedő és nagy önbizalommal száguldó „versenyző” megússza-e az aktuális menetét.

És ez itt a lényeg. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a „megúszás” = a biztonsággal.

„a fantasztikusan gyönyörűen, szuperül, stb..” pedig igen szoros összefüggést alkot a biztonsággal, ATTÓL ELVÁLASZTHATATLAN.

Maradok továbbra is megkülönböztetett figyelemmel hozzászólásaidhoz, hiszen szinte mindig „úgy nyúlsz bele”, hogy rendkívül hasznos részletek kerülnek fókuszhelyzetbe.
Előzmény: (Soma 100174)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.