Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Fedett sícsarnok Magyarországon?

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 1
, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból:
Üzenet szövege
Feladó:  M61021FérfiProfi síelő
Dátum: 2013.04.09. 10:02
(Üzenetazonosító: 159032)
M61021 Hozzászólások: 36
Regisztrált: 2013.03.18.
29 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Rég volt hozzászólás... Nekem tetszene, pont azért mert ha közel lakom, gyakran ki lehetne ugrani egy-két órára. Nyilván nem várnám el az alpesi környezetet, de a síelést ilyen helyen is tudnám élvezni. Oktatásra, versenyzőknek edzésben maradni is jó lenne.
A megtérülés valóban kérdéses. Úgy tudom az uszodák sem önfenntartóak, szükségük van az önkormányzatok sportot, egészséget támogató apanázsára.
Egy kisebb bővíthető csarnokkal kezdeném, ami széltében hosszában továbbépíthető, ha beindul. Ebből adódóan hegyre javasolnám és a népesség miatt Budapestre, vagy a környékére (pl. Óbuda vagy M1 M0 környéke).
A hűtés valóban sok energia, de van pár ötlet építészetileg és műszakilag amivel csökkenthető az energiaigény: félig föld alá betemetés, hulladékhő hasznosítás medencefűtésre, távhőrendszerbe melegvízelőállításhoz, kompresszoros és abszorpciós hűtés kombinálása.Június-augusztusban a nagy meleg és az érdeklődés várható csökkenése miatt az üzemeltetés megfontolandó.
Nekem jó példa a BHG jégpálya a fehérvári út közelében a XI. kerületben. Kicsi, nem puccos, de működik egész évben. Ezt a puritánabb modellt járhatóbbank látom, mint a gigantikus-plázás, csili vili, drága belépős verziót.
laponként:
összesen 1
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »