Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fedett sícsarnok Magyarországon?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
M61021
41 élménybeszámolót írt
41
11 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Fedett sícsarnok Magyarországon?
2013.04.09. 10:02
Rég volt hozzászólás... Nekem tetszene, pont azért mert ha közel lakom, gyakran ki lehetne ugrani egy-két órára. Nyilván nem várnám el az alpesi környezetet, de a síelést ilyen helyen is tudnám élvezni. Oktatásra, versenyzőknek edzésben maradni is jó lenne.
A megtérülés valóban kérdéses. Úgy tudom az uszodák sem önfenntartóak, szükségük van az önkormányzatok sportot, egészséget támogató apanázsára.
Egy kisebb bővíthető csarnokkal kezdeném, ami széltében hosszában továbbépíthető, ha beindul. Ebből adódóan hegyre javasolnám és a népesség miatt Budapestre, vagy a környékére (pl. Óbuda vagy M1 M0 környéke).
A hűtés valóban sok energia, de van pár ötlet építészetileg és műszakilag amivel csökkenthető az energiaigény: félig föld alá betemetés, hulladékhő hasznosítás medencefűtésre, távhőrendszerbe melegvízelőállításhoz, kompresszoros és abszorpciós hűtés kombinálása.Június-augusztusban a nagy meleg és az érdeklődés várható csökkenése miatt az üzemeltetés megfontolandó.
Nekem jó példa a BHG jégpálya a fehérvári út közelében a XI. kerületben. Kicsi, nem puccos, de működik egész évben. Ezt a puritánabb modellt járhatóbbank látom, mint a gigantikus-plázás, csili vili, drága belépős verziót.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.