Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar Kupa

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Magyar Kupa
2013.04.23. 11:48
A MAGYAR SÍ SZÖVETSÉG FEGYELMI ÉS ETIKAI SZABÁLYZATA
MSíSz Elnökségének 2009. november 11-i ülése:

5§.
Fegyelmi/etikai vétséget követ el az 1.§ (1) bekezdésben meghatározott az a személy, aki a vonatkozó hatályos magyar jogszabályokat, a Nemzetközi Szövetség vagy a Szövetség szabályzataiban foglalt kötelezettségeket, előírásokat vagy sporttevékenységgel összefüggő szerződéses, tagsági vagy egyéb jogviszonyból származó kötelezettségeit vétkesen megszegi, vagy sportolóhoz, sportvezetőhöz méltatlan magatartást tanúsít, így különösen:
.......
h) rágalmaz, illetve emberi méltóságot sértő kifejezést használ más sportolóval, edzővel, szakvezetővel, (vezető) tisztségviselővel, bíróval vagy a versenyt rendező egyesülettel, különösen a Magyar Sí Szövetséggel, és az abban tevékenykedő tisztségviselőkkel, munkatársakkal, bírákkal kapcsolatban, illetve ezen személyek rossz hírnevét kelti,
i) bárkit, különösen sportvezetőt, sporttársat vagy versenyzőt becsületsértő kijelentéssel illet,

A fegyelmi büntetés célja és kiszabásának elvei
10.§
(1) A fegyelmi büntetés célja a nevelés, továbbá az, hogy akár az elkövető, akár más hasonló jellegű vétséget ne kövessen el. Ennek megfelelően a fegyelmi büntetést úgy kell kiszabni, hogy az igazodjék a fegyelmi vétség súlyához, az elkövető vétkességének fokához, továbbá az enyhítő és súlyosbító körülményekhez.
(2) Ha az eljárás alá vont a fegyelmi büntetés hatálya alatt újabb fegyelmi eljárás alapjául szolgáló kötelezettségszegést követ el, ugyanaz a fegyelmi büntetés ismételten is kiszabható.
11.§
(1) A sportoló és a sportszakember esetében a pénzbüntetés, valamint a hat hónapot meg nem haladó sporttevékenységtől, illetve szakmai tevékenységtől eltiltás, sportszervezet esetében az egy évet meg nem haladó nemzetközi sportrendezvényen való részvételtől eltiltás fegyelmi büntetés méltányosságból próbaidőre felfüggeszthető, ha az elkövető körülményeire, valamint az elkövetett kötelezettség-szegésre figyelemmel a büntetés célja a büntetés végrehajtása nélkül is elérhető.
(2) A próbaidő hat hónaptól egy évig terjedhet.
(3) A próbaidőre felfüggesztett fegyelmi büntetést végre kell hajtani, ha az elkövetővel szemben a próbaidő alatt elkövetett kötelezettség-szegés miatt szóbeli figyelmeztetésnél vagy írásbeli megrovásnál súlyosabb fegyelmi büntetést alkalmaznak.
(4) A fegyelmi büntetés végrehajtásának felfüggesztésére a fegyelmi határozat jogerőre emelkedését követően - a fegyelmi eljárás alá vont kérelmére - a Szövetség Elnökségének van hatásköre.

További részletek:
http://www.skihungary.hu/hu/dokumentumok

Vannak ismerőseim, akik pont az ilyen esetek miatt hagyták abba gyermekük síversenyeztetését. A hazai és nemzetközi vitorlássportban már sokszor keményen és eredményesen felléptek az ilyen esetekben.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.