Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osztrák síoktatói vizsga

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Osztrák síoktatói vizsga
2011.08.13. 10:11
Lement az első Anwerter képzés a Snowsportsacademy szervezésében.Azt azért cáfolnám ,hogy ez olyan könnyen teljesíthető(hiszen csak Anwerter szint),mert a követelmények nem túl magasak.Az arány ,hogy lássátok: 8-ból vizsgázóból 1 lány!! tudta teljesíteni az elvárt szintet minden vizsgatárgyból. mielött azt gondolnátok ,hogy ez a képzést szervező üzleti érdeke, azt cáfolnám mert a pótvizsga ingyenes.( a snowboardoktatóknál 3/4 sikeres vizsgát tett).nekik nincs olyan sok anyaguk mint a síoktatóknak, talán ez lehet az oka.De ebben nem vagyok biztos, belenéztem a könyvükbe erre alapozom ezt a kijelentést.sok tárgyat közösen halgattunk a képzésen így ezek viszont megegyeznek a síoktatóknál elvártakkal. a képzés nyelve választható, angol és német.(ill. van mód a képzés első felét magyarul teljesíteni ,de akkor az első 7 napot Magyarországon kell teljesíteni. én ilyenen vettem részt, és a leendő jelölteknek is ezt tudom ajánlani.
nem rossz az ha az alapokról az anyanyelveden kapod meg az alapokat.:-) kint vagy angolul, vagy németül kapod az anyagot,(van saját tankönyvük amit az első percben a kezedbe kapsz, ebben mindent megtalálsz ami kell.)a vizsga viszont két nyelvű!!! azért buktam meg (angolból ,hiszen én nem beszélek angolul,de amikor ezeket a sorokat írom már ez sem igaz :-).)mert a választott nyelvből teszed le a vizsgát , de a másik nyelven is el kell tudni mondani a helyes tartásokat, mozgásokat + a vendéglőben egy kis segítséget adni a vendégednek. hangsúlyozom ez nem nyelvvizsga nyelvtant kiejtést nem néznek, csak értékelhető legyen .ez azt jelenti ,hogy 100pontból 50 kell elérni, nekem a nulla angollal 30-at sikerült , így csak azt tudom mondani maximálisan jóindulatúak a vizsgáztatók.Elméletből a nyelvi bukás aránya kb. 50% még így is!Tehát nem árt ha a másik nyelvből rákészülsz kicsit (szerintem az erre fordított idő 1-3 hónap kell legyen). A többi elméleti tárgyból talán 8-ból kettő bukott (egy-egy témából)meg,nem emlékszem pontosan, de az arány ilyen kb. egyébként ez a része a vizsgának könnyebben teljesíthető,mindent leadnak, csak meg kell tanulni.a gyakorlati vizsga viszont nagyon kemény,az hogy jól síelsz az ide lehet ,hogy kevés lesz!
ahogy azt Stani már évekkel ezelőtt leírta, az úgy is van: Ha tehetnék a vizsgabírók, szögmérővel és mérőszalaggal síelnének a vizsgázó mellett + megtett utat íveket navigációs rendszerrel hasonlítanák az optimálishoz, és ráadásnak a tempó sem mindegy.De megijedni nem kell ,mert teljesíthető a dolog ,bár itt az arány ( 8--ból 2 sikeres ).
Itt a pótvizsgát viszont mindenből újra le kell tenni, nem csak abból, amiből megbuktál.A táborok hangulata nagyon jó.(talán ez az 1 hiba a részükről, de lehet hogy nem is hiba, csupán mi máshoz vagyunk szokva. szóval nem fogod azt hallani a képzés során hogy ez kevés lesz,szedd össze magad!ezzel nem rontják a hangulatot,tehát jól fogod érezni magad a képzés során,bár fizikailag és szellemileg is nagyon fárasztó.Reggel 7-től este 9-ig nem kell gondolkodnod ,hogy mit csinálj!Egyébként a képzés szinvonala nagyon magas,mindenkinek csak ajánlani tudom.Valóban más tartományok képzései lehetnek lazábbak (pl Stájer), de a bécsi az nagyjából ilyen. szívesen válaszolok kérdésekre szerintem nagy segítség, nekem is jól jött volna egy évvel ezelött.:-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.