Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés és környezetvédelem

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelés és környezetvédelem
2009.11.30. 20:15
"-"Nem gondolom hogy a környezretvédelem csak propaganda, és a korrupció eszköze": rosszul gondolod"
-De bizony hogy nem gondolom roszul.


"-"akkor ez sokszorosan elmondható a fosszilisenergia-iparról.": na ezt jól gondolod, plusz ne felejtsd el, hogy a "Zöld" energiát, rengeteg pénzzel támogatják az államok és a gazdasági közösségek, tehát még csak dolgozni sem kell a pénzért, jön magától. A választópolgár meg boldog, hogy az adóját jó célra fordították, közben meg az állam megveteti veled a piaci árnál drágábban a "Zöld" energiát (KÁT). Kvázi kétszer fizetsz!!!:)))) Mekkora barmok vagyunk!"

Most itt nem étem hogy a fosszilis energialobbitól hogyan kanyarodtunk megint vissza oda, hogy a "gonosz zöldek"
Amúgy pedig, abban amit írtál nem találok semmi kivetnivalót. Valahogy ösztönözni kell a drága korszerű erőművek építését, ilyen ösztönzés a fix magas összegű átvétel. Hogy dolgozni sem kell érte, azt nem is értem hogyan kerül szóba.
Hogy mindenki támogatja nem azt jelenti hogy dolgozni sem kell, hanem hogy ezáltal lesz megteremtve a versenyképesség, mert ha ez nem lenne, egyelőre sok technológia senkinek nem érné meg önerőből.
Hogy megvetetik a zöld energiát drágán, abban mi a rossz környezetvédelmileg? A zöld energia dágább, nehézkes a beruházás, ezt a többletet kell mefizetni. Mint mondtam, nem fogsz eleinte zöld energiát ugyanannyiból kapni, különben az összes olajcég már rég átnyergelt volna.
A kétszerfizetés meg olyan szempontból nem igaz, hogy jelenleg egyrész úgytűnik csak így van beruházó, másrészt meg ez legalább remélhetőleg bombaüzlettel terelgeti a leendő beruházókat ebbe az irányba.Hamadrészt, hogy visszakanyarodjak, az új módszerek nem olcsóak, töbszörös összegbe kerülnek a régiakhez képest
Sokkal nagyobb visszásságot látok abban, hogy pld az állam 200-300 milliárdért épít lignitblokkot egy külföldi tulajdonú erőműbe a Mátrában.

A kapcsolt erőmű meg egyébként még nem tiszta energia, ez is gázból van, max nem vész el a maradékhő.

A CO2 másféle visszanyerésére vonatkozóan(ami nem kerül csillagászati összegekbe) szívesen olvasnék ha mutatnál forrást.

-"Egyébként engem egyáltalán nem zavar ha valamiben nagy üzlet van, sokkal inkább hogy a melléktermék jó, vagy rossz.": a nagy üzlet senkit sem zavar, és akik ezeket megkötik azok pont sz@rnak a melléktermékre-----lehetséges, de ez attól még nem mond ellent annak amit mondtam.

Akkor lehet hogy majd velem is folytathatod személyesen, bár én nem hüttézem, mert az sok időt vesz el a síeléstől. :) (és drága)
Előzmény: (huligan 74673)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.