Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Wildschönau - Alpbachtal
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Gasthof Kammerhof - panzió a Skiwelt Wilder Kaisert síközponttól 15 percre
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
sanyesz83
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Wildschönau - Alpbachtal
2014.01.25. 21:47
2014.01.18 és 2014.01.25 között síeltünk ezen a terepen, 6 napot. Szállásunk Radfeldben volt a Hotel Sonnhofban, amit csak ajánlani tudunk, a közelben van Rattenber, hangulatos kis sétáló utcájával. A szállásról egy bő 15-20 perces autókázással lehetett a pályát elérni. Amúgy Fügen, Hochzillertal, Brixental mind hasonló távolságban van a szállástól, igaz ezekre a pályákra nem jó SkiJuwel bérlete. Fanatikusok végigjárhatják a Ziller völgyét némi plusz pénzért.
Az enyhe tél itt is éreztette hatását, Reith im Alpachtal alacsonyan fekvő részére csak fellifteztünk. A kis pályarendszer nincs direkt összeköttetésben a többi pályával, láthatóan kisgyerekes családok kísérleteztek a kásás, vékony rétegű havon. Heti háromszor is van lehetőség esti sízésre ezen a pályán, ezt nem próbáltuk, de nem is biztos, hogy ennyi hóval kinyitottak esténként.
Alpach és Inneralpach felől is megközelíthető Gmahkopf csúcs kellemes kék pályákkal szolgált, a piros pályák sem vészesek, a kihívás inkább az volt, hogy napokkal korábban volt csak utoljára hó és a kabinosok középállomásától lefelé elég sok hómentes, földes részbe botlottunk, nem igazán volt élvezhető néhány alsó pálya.
Schatzberg csúcsára mi Inneralpachból lifteztünk fel. Itt ha a parkolóból akar az ember a kabinoshoz menni, akkor sétálni kell a másik kabinostól még egy bő 100 métert. Kényelmesen Gmahkopfról a 47-esen csúszva lehet a másik kabinoshoz odacsúszni, de ez egy hosszabb túra és a meleg miatt a 47-es alja sem volt igazi. Schatzbergről több, egymás mellett elhelyezkedő nagyon széles piros pálya indul, melyek közepes tudással is élvezhetően síelhetők. Auffach felé lecsúszva ugyanúgy igaz volt, hogy a völgy aljába csúszó pályákon alig volt hó. A 800-1000 méter között tapasztalt meleg (huzamosabb ideig pluszok voltak) miatt Niederau pályáit ki sem próbáltuk.
A 145 km pályából 97 km pálya volt nyitva ez alatt a hét alatt. Ez alatt a hét alatt mindenféle időjárási körülmény megfordult a hegyeken. Szerencsére a 2. napunkon ca. 20 centi hó esett (a sielők.hu-s hójelentés ebben a tekintetben nem volt naprakész, 24-én is egész nap szakadt), a pályák egy részét viszont nem ratrakolták, hanem hagyták összesíelve a friss hóval, így okozott némi izgalmat a hóesés utáni első nap. Másnap ragyogó napsütés volt, ekkor már becsületesen megcsináltak minden pályát, még 10 felé is voltak érintetlen részek.
A pályán a helyiek mellett sok német, belgák, hollandok és meglepően sok brit volt. Ez a hét még messze volt a szezontól, de a parkolók elég jól megteltek. Szerencsére a leghosszabb várakozás is csak néhány perces volt, nagyon jól eloszlik a tömeg a széles pályákon.
A hütte választék szerintem kicsit szegényes és inkább nagy csomópontokban, pályák végén, elején vannak, nem nagyon van kieső, "családias" hütte, mi legalábbis nem jártunk ilyen helyen.
A szállásfoglaláshoz kaptunk Alpbachtal Seenland kártyát, amivel kedvezményeket, akár ingyenes szolgáltatásokat lehet igénybe venni. Utazás előtt érdemes rákeresni, mert aquapark belépőtől kezdve, curling, lövészet, túrázás, szánkóbérlés, stb. programokkal lehet kiegészíteni a síeléssel töltött időt, a kártya tényleg sok lehetőséget rejt.
Egy nagyon kellemes hetet töltöttünk itt, máskor is visszamennénk, lehetőség szerint kicsit havasabb pályákra, de a hóhiány és az enyhe tél nem csak itt okozott meglepetést.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.