Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Wildschönau - Alpbachtal
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Gasthof Kammerhof - panzió a Skiwelt Wilder Kaisert síközponttól 15 percre
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
PrtyGbr
21 élménybeszámolót írt
21
10 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Wildschönau - Alpbachtal
2014.02.06. 20:25
Három alkalommal voltam itt. Egyik évben volt vagy 120 cm hó, mondanom sem kell, az volt a legjobb.
A szállás Auffach-ban volt, egy 8 személyes három emeletes ház három fürdőszobával, 4 hálószobával, tágas konyhával és nappalival, NAGYON kedvező áron (90 € / éjszaka / 8 fő). A pálya kb 50 m séta.
Az Auffach-ban található kabinos felvonónál gyakori, hogy reggel félelmetes méretű sor van, ennek ellenére a várakozási idő nem annyira félelmetes, kb 10 perc (délig úgyse jössz erre újra, addigra meg bőven elfogynak az emberek).
A pályák jól kezeltek, nagyon szélesek, akik carvingozni szeretnek, nagyon jól fogják érezni magukat(bár ha azokon a pályákon valaki végig lemegy szabályosan carvingozva megállás nélkül.. hát neki van állóképessége na. :) ). A fenti felvonóknál egyáltalán nem jellemző, hogy várni kelljen.
A szélső piros pályákon (11, 12) nem emlékszem hogy egyszer is láttam volna ratraknyomot, csupa bucka és jég volt minden alkalommal. A többi nagyon jó volt, egy rossz szavam se lehet rá. Az Inneralpbach felőli oldalon nem jártam valami sokat, de amennyire emlékszem ott is jók voltak a pályák, nem volt semmi gond.
Niederau-ban kellemes lankás kék pályák voltak, carvingozni nagyon jók. Akkor is érdemes ide jönni, ha friss hó esik, mert van egy hegyoldal, amire a fekvése miatt épphogy nem süt rá a nap, így nem olvad meg a hó. Egész nap porhóban lehet csúszni, valamiért nem is megy arra senki (pedig egyetlen szakadék, patak, autópálya, jeti sincsen arra. Csak a hegyoldal után kb 30 métert erdőben kell csúszni (nem szlalomozó halálcsapda, csak át kell csúszni rajta).
Amit sajnálok, az a snowparkok hiánya. Az Inneralpbach felőli részen volt kéthárom box, meg két ugró, de ezek nagyon aprók voltak, kezdőknek ajánlanám. Az Auffach felőli oldalon már komolyabban nézett ki a dolog, itt van egy egész szép méretű ugró, meg félcső. Nos, annak ellenére hogy háromszor voltam már itt, egy alkalommal se láttam kezelt félcsövet, csak jegesedett szétzilált valamit. A felső részen volt egy pofás vízszintes box, lejjebb a kicker mellett egy egyenes íves(szép nagy) box, kicsit lejjebb egy U-alakú. Ezek mind jól meg voltak építve, de valljuk be, nem valami nagy választék. Ráadásul az utolsó alkalommal pont az utazás napján (a felvonókezelő elmondása szerint) valami zseni azzal játszott, hogy kiment a csákányos lift nyomvonalából oldalra, ami azt eredményezte, hogy a kábel kiugrott a csigából, felrántott vagy 15 embert 2 méter magasra, és az ezt követő héten (pont amikor én ott voltam) nem lehetett használni. Mivel ez az egyetlen felvonó, ami a "haladó" park tetejére felvisz, ezen a héten a régi módszerrel lehetett használni a parkot - felgyalogolva.

Mindent összevetve nagyon jó kis hely, bármikor szívesen mennék ide. A bérlet ára ekkora pályarendszerért szerintem normális, viszont akik snowparkban szeretnének csapatni, azok nem biztos, hogy itt találják meg a számításukat.

8/10
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.