Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síoktató képzés - TFTI és egyéb lehetőségek

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
HPali
124 élménybeszámolót írt
124
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síoktató képzés - TFTI és egyéb lehetőségek
2008.11.10. 11:49
Szia Lalla89!

Tudtommal Magyarországon nincs több éves síoktató képzés - max. ha a TF-et végzel, de az nem specializáltan síoktatásra készít fel.

A TFTI-s képzésről:
Azt a 270 ezer forintot gondolom a gyakorlati képzéssel, azaz minimum vizsgatáborral együtt írtad. A vizsgatábor amúgy egyáltalán nem elég arra, hogy az oktatóknál elvárt szinten csináld meg a gyakorlatokat - ha baromi jól síelsz, pl. versenyeztél, a hóekén ill. támasztott lendületen akkor is elhasalhatsz, nem beszélve róla, hogy igen tudatosan kell a párhuzamos technikákat - párhuzamos lendület és rövidlendület forgatással - alkalmazni. Az első videóelemzéseken szinte mindenki meglepődik, hogy is néz ki kívülről, amit művel a lécen. A későbbi videóelemzések is mindig jók az ember önbizalmának rombolására ( kikockázással szinte mindenki mozgásában lehet hibát találni) - persze azért sokat segítenek a fejlődésben. Ezért egy felkészítőtábort mindenképp érdemes még belevenni - ezt az SMSZ rendezi, az időpontot sajnos nem sokkal előtte szokták csak megadni. Ismertem olyat, aki ennyivel átment, de a többségnek nem sikerül elsőre és sokaknak másodszorra sem (nekem sem) - rengeteg idő és energia, több vezető oktatóval síelésre lehet szükség, ami elég sok pénz. (A szomszédos topikokban, az "Élen síelés"-ben vagy "MINŐSÉGI síoktató videók a neten"-ben belinkelt videókat érdemes megnézegetni.)

Az elméleti része az általános, un. sportoktatói képzés, aerobicosoktól az amerikai focistákig mindenki ugyanazt tanulja. Miután idén változott a képzési rendszer és a kiírás alapján az oktatás anyaga sem ugyanaz, így erről eddig végzettek közül senki nem tud neked felvilágosítást adni. Az eddigi képzésnek voltak hasznos részei és persze volt olyan, amikor versenyzők felkészítéséről és edzésmódszereiről, -terveiről beszéltek, amik ilyen rekreációs területen, mint a síoktatás elég feleslegesek. A gimnasztika volt talán a legkeményebb, de az ott tanultakat az egyéb sporttevékenységeimnél, síelésre felkészülésnél, bemelegítéseknél azóta is használom.

A profi siakadémia képzése a honlapjuk ill. a kapott külön levél alapján az osztrák síoktatói vizsgatáborokhoz hasonló rendszerű képzésnek tűnik - sajnos nincs időm részt venni rajta, érdekelne is és oktatással síelni soha nem haszontalan.

(Amúgy tudom, az oktatóképzések szakmai részéről - miket tanítanak, mik a követelmények - olyan kevés információt lehet összeszedni a netről, mintha valami szupertitkos téma lenne. Pedig nem az, max. a nehézségekkel szembesítésnek nincs marketing-értéke.)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.