Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síoktató képzés - TFTI és egyéb lehetőségek

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
HPali
124 élménybeszámolót írt
124
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síoktató képzés - TFTI és egyéb lehetőségek
2008.11.11. 09:46
Nem sajnálok egy fillért sem a síoktatói képzésre eddig elköltött pénzből (na jó, egy félévnyi TFTI tandíjat igen, amit azért kellett kifizetnem, hogy a második vizsgatáborban is részt vehessek), megkaptam érte azt a tudást, amit vártam.
Csak leírtam ezt a részét is, szerintem nem árt tudnia annak, aki elkezdi, hogy ennek a képzésnek komoly anyagi vonzata van és nem feltétlenül számítható ki előre, mibe fog kerülni. Ennek az információnak a hiányából jön az, sokan úgy érzik egy-két év után, hogy az "egész csak a pénzre megy". Nem értek ezzel egyet, de meglehetősen sokszor hallottam társaimtól - főleg vizsgatábor végén.

A papír érvényességének kérdése szintén egy nehéz téma, itt a fórumon is volt téma. Tudtommal Olasz- és Franciaországban bármilyen magyar papírral nehéz elhelyezkedni és oktatni (arról nem tudom, mi az elképzelésük, hogy a nem túl acélos idegennyelv-tudású magyar vendégeket hogy is tanítanák a helyi képzési rendszert elvégzett oktatóik). Ausztriában legalább a síiskolák keresnek és vesznek fel magyar oktatókat. A vándorló síoktatókat általában nem piszkálják (néhány napot, 1-2 hetet tölt az ember egy helyen, mondjuk iskolai csoporttal), de magyar utazási irodák telepített síoktatójának lenni legtöbb helyen nem egy leányálom, a helyi síiskolák ott tesznek keresztbe ahol tudnak. A konfliktus szerintem megúszható lenne, ha az utazási irodák inkább egy helyi iskolával szerződnének, akik pedig felveszik a magyar síoktatókat, de ez vszeg drágább, így inkább az alkalmazott, telepített oktatóéval verik a csalánt. Persze lehet, hogy nem jól tudom, saját szolid tapasztalataimból és gyakorló oktatókkal folytatott beszélgetéseimből ezt szűrtem le.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.