Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síoktató képzés - TFTI és egyéb lehetőségek

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
HPali
124 élménybeszámolót írt
124
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síoktató képzés - TFTI és egyéb lehetőségek
2008.11.11. 11:34
Szia ST!

A felkészítő tábor tematikáját azt könnyedén megadom, gyakorlatilag a síoktatás tematikáján kezdőtől-haladóig mennek benne végig négy nap alatt, legalábbis ez szokott a terv lenni:
- első nap tartás, lécbiztonság, egyenes siklás, hóeke;
- második nap támasztott lendület;
- harmadik nap párhuzamos lendület (élváltásra, fel-le mozgásra, ívkülső terhelésre gyakorlat-hegyek);
- negyedik nap rövidlendület.
Vannak karcolással, élen vezetéssel kapcsolatos gyakorlatok is, de ez tereptől és alkalomtól függ (ugye nem vizsgaanyag), ívlépés is szokott lenni valamelyik nap. Van napközben videózás és esténként videóelemzés. Tudtommal így SMSZ szervezésben nyílt a tábor, bárki jöhet, aki tanulni akar vagy felmérni, a tudása hogy viszonyul egy oktató tudásához.
Az időpontot tényleg idegesítően későn szokták megadni, baromi nehéz tervezni vele, franc tudja el tud-e menni az ember vagy már addigra akad lefixált programja (nekem jellemzően másik síelés).

A papírral kapcsolatban tudomásom szerint folyamatos a küzdés. Az egyik oldalon mi és Hollandia vagyunk, a másikon az alpesi országok, amelyek védik a saját oktatóikat, oktatási rendszerüket (valahogy sikerült kihúzniuk az egységes EU-s szabályozás alól). Ausztriában még tartományonként is eltérnek az ezzel kapcsolatos szabályok. Mi szeretnénk, ha valami általánosan elfogadott és teljesíthető követelményrendszer lenne. (Pl. ne az legyen a feltétel, hogy lesikló pályán Hermann Maier idejéhez képest 10%-on belül kell lejönni.) A mátraszentistváni kongresszus talán segít valamennyit a helyzeten...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.