Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síoktató képzés - TFTI és egyéb lehetőségek

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síoktató képzés - TFTI és egyéb lehetőségek
2008.11.11. 12:02
Halihó!

Az ST által vázoltaknál némileg árnyaltabb a kérdés.

1. Szakmai oldal:
A magyar kormány a Síszövetségen keresztül a Síoktatók Magyarországi Szövetségét (SMSZ) hatalmazta fel a magyarországi síoktatóképzés kizárólagos képviselőjének. Ez a képzés ad tehát egy olyan államilag elismert (OKJ) oklevelet, mely számlaképes képesítést jelent, ha a másik kritériumnak is megfelel nevezetesen annak, hogy van egy adószámmal rendelkező szervezet, ahol a képesített oktató dolgozik. Miután az SMSZ tagja úgy az IVSI -nek (Amatőr Síoktatók Nemzetközi Szövetsége), mint az ISIA - nak (Profi Síoktatók Nemzetközi Szövetsége), (értsd, akiknek főállásban ez a foglalkozása), szakmai vonalon nem kérdéses az SMSZ által kiállított dokumentumok érvényessége. Nemzetközi szinten tehát az SMSZ ** bizonyítványát (mint szakmában való jártasságot igazoló okmányt) a külföldi síiskola tulajdonosa általában nagy örömmel szokta fogadni.
De nem kötelezhető rá, hogy elfogadja. A saját joga - kompetenciája, hogy akár még papírok nélkül is alkalmazzon bárkit, ha az úri jókedve úgy tartja.

2. Munkajogi kérdés:
Ez egy más terület. Erre a szakmai szervezeteknek abszolute nincsen ráhatása, de a munkavállalásra nemcsak nálunk, hanem (tudomásom szerint) a világon (talán) mindenütt más törvények vonatkoznak. De hát ez érthető is, ha megszerez valaki egy szakmai bizonyítványt, nem kezdhet el saját szakállára (úgymond) adózatlan jövedelmeket csinálni. Ha így tesz természetes, hogy kihívja maga ellen azoknak a helyieknek a neheztelését, akik azon a helyen sok költséggel létrehoztak egy bejelentett telephellyel és dolgozókkal (oktatókkal) működő legális vállalkozást.

A síkongresszusokon szóba kerülhet ez a kérdés, de nem ezért szokták megrendezni. Hanem azért, hogy a szakmáról cseréljődjenek ki azok az információk melyekről feltételezhető, hogy számot tarthatnak a nemzetközi síelit érdeklődésére.

Valahol már írtam, hogy a síoktatóvá válás sok tanulást, kitartást és nem utolsó sorban kemény munkát igényel.

Maradok síelős barátsággal:
Repárszky László (Replaci)
** IVSI minősítésű síoktató
az SMSZ tagja.

https://www.kanyarsiklub.hu
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.