Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kanyarsí programok - Replaci topikja

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kanyarsí programok - Replaci topikja
2015.05.25. 21:43
Laci ez a sorozat a síelés fizikájáról próbál szólni. Tiszteletben tartom a véleményed, de amit leírsz, az, semmilyen módon nem befolyásolja magát a törvényt.

Elvileg, (de csakis elvileg), ahol elfér egy (a helyzetnek megfelelően változtatható nagyságú) hóeke, ott elférhet a léc is keresztben. Ha mégsem, legfeljebb beakad valamibe, vagy valakibe. Az itten a nehézség, hogy a vészfék kivitelezéséhez különlegesen jól, (beidegezetten) szükséges ismerni a (léchez képesti) előre – hátra történő terhelések következményeit. Három éve a saját szememmel láttam, amikor hokifékezés közben egy „haladó síelő” testtömege nem arra haladt tovább, amerre ő szándékozta, következményként, pedig letarolt egy teljes 10 fős álló tanulócsoportot. A „bűnös” keresztszalag szakadással, a csoport egyik tagja, pedig bordatöréssel úszta meg a dolgot. Ha hóekével próbálkozott volna, elfért volna a csoport mellett. (Az illető nem a csoporthoz tartozott.).

Továbbra is azt mondom, hogy a 60/30 EGY PÉLDA A SEBESSÉG ÉS ÜTKÖZÉSI ENERGIA arányának a megértésére. Azt a millió lehetőséget, ami a kezelt és kezeletlen sípályákon előfordulhat, előre programozni nem lehetséges. Ami lehetséges, az a törvényszerűségek előzetes megfogalmazása, majd az alkalmazkodások ALKALMAZÁSSZINTŰ BEIDEGEZÉSE. Mert végül is minden eset a fizikai törvények hatálya alatt alakul ki, és fejeződik be.

Síelünk, a helyzetek adódnak, a bátrak a szerencsében, a képzettek a törvényszerűségekhez való alkalmazkodások alkalmazásszintű beidegezéseiben hisznek.

Köszi a hozzászólást, jó éjszakát a baglyoknak, síbarátsággal, Replaci
Előzmény: (klaci 183015)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.