Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Freeride

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
keskesonka
181 élménybeszámolót írt
181
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Freeride
2019.01.16. 14:32
Nem hiszem h riogatnek, beszelj par tapasztalt hegyi emberrel, akik kb egy szezonban vannak annyit kint, mint te valszeg eletedben, es egytol egyig ezt fogja mondani. 4-es atlag sielonek no go (most az atlagon evi par het palysielot / kocafreerideost ertek).
Nem hülyék írják ki a 4est ugy, hogy hasukra csapnak a napi bergfex alapján, hanem olyan emberek akiknek ez a munkájuk és van helyismeretük.

Mit jelent például az hogy 4es jelzés? Itt le van írva: http://www.freeride-obergurgl.at/de/lawinenwarnstufen-oesterreich.php
(A 30 foknál meredekebben valszeg rádszakad. Lehet nem épp ma, de ha rendszeresen mész, biztos lehetsz benne).
Nyilván vannak az előrejelzéstől lokális eltérések, és vannak biztos vagy kevésbé biztos helyek. De kétségbe vonni sztem szűklátúkörű dolog.

Mit jelent az hogy letérni? Ez szituációfüggő, pl szombaton Zellben a letérni a ratrakolt pálya melletti abszolut nem meredek freeride úton felelőtlenség lett volna fent (le is vt zárva). Ezért vélekedek úgy, h 4esben tapasztalat nelkül am block ne. Harmasban az ilyen palya melletti kicsuszogatasok azért beleférnek (vagy nem, lásd hétvége, Lech).

Minden évben akad pár hülye, aki azt hiszi, hogy ő a hegyek istene. Meg is szokott lenni az eredménye. Nem ritkán nem csak a saját rovásukra...

Amugy sokszor helyiek járnak szerencsétlenül 4esben, akik pont a helyismeretük miatt hiszik h kimehetnek, hisz itt sielnek 30 éve (pl tavaly Nassfeld).

Tényleg nem kukacoskodásból, de az erdőhatár alatt sem vagy védve (ezt mindkettőnknél tapasztaltabb emberek mondják -> google).

Azt teljesen adom, ha valaki lemegy akkor legalább alapszintenképezze magát.
Előzmény: (Falcon888 203629)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.