Menü ≡

Riesneralm síterep leírás cikk galéria értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Riesneralm
Üzenet szövege
Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2018.12.17. 18:43
(Üzenetazonosító: 202528)
WAndrea Hozzászólások: 1015
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Eljött az a pillanat, amikor a sielok.hu csapata a fórumba írt üzenetek alapján választott úti célt a besízéshez. Riesneralm az a síterep, amiről a fórumozóink eddig csak dicsérő szavakat írtak, aki itt járt, mindenki "titkos tippként" ajánlotta az olvasóknak. Gondoltuk, hogy ezt akkor most megnézzük.

Bátran befoglaltuk egy házikót a karácsony előtti hétvégére és bejött! Óriási mázli: érkezésünk előtt leesett 80 cm friss hó a környéken, és mire odaértünk már meg is dolgozták a ratrakok a pályákat. Porhó, napsütés, szélcsend - egy síimádó csapatnak mi kell még? Besízés időszakában ilyen hatalmas havat már rég láttunk, a fenyők roskadoztak, megérkeztünk az mesevilágra emlékeztető télbe. Egész a völgyig lehetett csúszni, puha havon, végtelen hosszúnak tűnő kanyargó kék pályákon. Volt olyan csúszás, ahol szinte nem találkoztunk más síelőkkel, délutánra már szinte kihaltak voltak a pályák.

A bőséges hóesés ellenére még nem nyitották meg a teljes pályarendszert, a 2-es és 6-os hosszú pályákra még fújták a plusz havat, hogy a karácsonyi vendégsereget méteres tuti hóalappal tudják várni. A részleges üzem ellenére változatos útvonalakon, nagyon jókat tudtunk síelni, kedvencünk a 4-es és 5-ös pálya volt, ezeket variáltuk piros pályarészekkel.

Hüttézés sem maradhatott el, a síterep csúcsán lévő látványos Hochsitz lett a törzshelyünk, ahol egy mátrai lány szolgálta fel nekünk az ebédet, aki nem titkolta, hogy nagyon örült a magyar vendégeknek, akik nem túl gyakran járnak errefelé.

Szombat délután/este ráadásképpen belecsöppentünk a Riesneralm völgyállomással szemben épült Scherz síkölcsönző + szaküzlet megnyitó ünnepségébe, ahol ingyen kajapia, zene és nyílt tűz mellett tudtunk a helyiekkel ünnepelni és forralt bort iszogatni.

Szuper hétvége volt!
Tényleg igazi kis gyöngyszem ez a síterep, a kevés ember + sok széles, jól kezelt sípálya combó miatt!
A hétvégéről lesz még videó is, addig pár fotó 2 albumban.
https://sielok.hu/fotoalbum/riesner...alm-2018-dec/kep/1/

https://sielok.hu/fotoalbum/riesner...alm-2018-december/kep/1/

Videó élőzés a fb-on, az 5-ös pálya alsó szakaszáról:
https://www.facebook.com/sielok.hu/...videos/2087965881296630/

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »