Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Riesneralm
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Riesneralm
2018.12.17. 18:43
Eljött az a pillanat, amikor a sielok.hu csapata a fórumba írt üzenetek alapján választott úti célt a besízéshez. Riesneralm az a síterep, amiről a fórumozóink eddig csak dicsérő szavakat írtak, aki itt járt, mindenki "titkos tippként" ajánlotta az olvasóknak. Gondoltuk, hogy ezt akkor most megnézzük.

Bátran befoglaltuk egy házikót a karácsony előtti hétvégére és bejött! Óriási mázli: érkezésünk előtt leesett 80 cm friss hó a környéken, és mire odaértünk már meg is dolgozták a ratrakok a pályákat. Porhó, napsütés, szélcsend - egy síimádó csapatnak mi kell még? Besízés időszakában ilyen hatalmas havat már rég láttunk, a fenyők roskadoztak, megérkeztünk az mesevilágra emlékeztető télbe. Egész a völgyig lehetett csúszni, puha havon, végtelen hosszúnak tűnő kanyargó kék pályákon. Volt olyan csúszás, ahol szinte nem találkoztunk más síelőkkel, délutánra már szinte kihaltak voltak a pályák.

A bőséges hóesés ellenére még nem nyitották meg a teljes pályarendszert, a 2-es és 6-os hosszú pályákra még fújták a plusz havat, hogy a karácsonyi vendégsereget méteres tuti hóalappal tudják várni. A részleges üzem ellenére változatos útvonalakon, nagyon jókat tudtunk síelni, kedvencünk a 4-es és 5-ös pálya volt, ezeket variáltuk piros pályarészekkel.

Hüttézés sem maradhatott el, a síterep csúcsán lévő látványos Hochsitz lett a törzshelyünk, ahol egy mátrai lány szolgálta fel nekünk az ebédet, aki nem titkolta, hogy nagyon örült a magyar vendégeknek, akik nem túl gyakran járnak errefelé.

Szombat délután/este ráadásképpen belecsöppentünk a Riesneralm völgyállomással szemben épült Scherz síkölcsönző + szaküzlet megnyitó ünnepségébe, ahol ingyen kajapia, zene és nyílt tűz mellett tudtunk a helyiekkel ünnepelni és forralt bort iszogatni.

Szuper hétvége volt!
Tényleg igazi kis gyöngyszem ez a síterep, a kevés ember + sok széles, jól kezelt sípálya combó miatt!
A hétvégéről lesz még videó is, addig pár fotó 2 albumban.
https://sielok.hu/fotoalbum/riesneralm-2018-dec/kep/1/

https://sielok.hu/fotoalbum/riesneralm-2018-december/kep/1/

Videó élőzés a fb-on, az 5-ös pálya alsó szakaszáról:
https://www.facebook.com/sielok.hu/videos/2087965881296630/
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.