Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Adelboden-Lenk

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Adelboden-Lenk
2018.04.08. 19:20
Ma Adelboden-Lenkben síeltünk. Ezen a napon volt ma a szezonzárás. Zárójelben jegyzem meg, hogy nem egész Adelboden zár be mivel Engsligenalp csak május 6-án zár be. Az nem egy nagy síterep igazából 4 db csákányos lift van ott (igazi libalegelő), a pályák alja 1900 méteren van. Ott sítúrázni lehet. Visszatérve Adelbodenbe, ebben a szezonban nem sokszor voltunk itt, eddig mikor meglátogattuk mindig rossz idő fogadott. Meg szerettük volna nézni a síterepet jó időben is. Ezért döntöttük úgy, hogy ma szezonzárás napján ide megyünk.

Adelboden eléggé nagy síterep Svájcban, több mint 200km sípályával rendelkezik. Ismert síterep, sokan járnak ide síelni. Ezt a helyiekkel való beszélgetés során szűrtem le, egy völgyel nyugatra van pl. Gstaad oda kevesebben mennek mint ide, pedig szerintem ugyanolyan paraméterekkel rendelkező sípálya. Hó rengeteg mint közép Svájcban most a többi sípályákon. Érdekesség képen írom le, hogy reggel ki volt írva az 56-os pályát déltől lavina veszély miatt lezárják biztonsági okokból. Ez egy fontos összekötő pálya Adelbodenből Lenkbe vezető úton. Erre azért volt szükség mert itt sok lavina volt, meredek a hegyoldal és a pálya karbantartok a biztonságot tartották a legfontosabbnak. A pálya közvetlen közelében sok lavinát láttam, nem véletlen volt a lezárás. Adelboden-Lenk pályái szélesek és változatosak. Kezdőtől a haladó sielőkig itt mindenki megtalálja a magának megfelelő pályát.

Végére hagytam az időjárást, április van délig lehetett síelni, utána is csak az már nem annyira élvezetes. Reggel 6:45-kor a Brünig hágón (1000m) 14C volt úgy, hogy még a nap nem jött fel, ez a főn miatt volt. Adelbodenben a völgyben 6C volt, a pályák a hegyen reggel ki voltak fagyva. 12 órakor 1974 méteren árnyékban 15C volt, Adelbodenben a völgyben 21C volt. Hazafelé jövet Luzern után a völgyben 26C volt ami azért már nyári hőmérséklet.

Jó hely Adelboden, nyáron is sok lehetőség van ezen a részen. Itt található Berner Oberland legnagyobb kalandparkja, 3 emeletes 64 megállóval. Nyáron itt lehet rollerezni. A lányaim szerint ezt nyáron is ki kell próbálni.
Adelboden teteje
a pályán nem voltak sokan
jó minőségű pályák fogadtak
itt lavina volt, ezt a pályát zárták le déltől
déli fekvésű pálya
sípálya minden felé
az egyik fekete pálya
Ratrak arzenál
Plaine Morte
Nyári kalandpak
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.