Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Grossglockner, Kals-Matrei (Osttirol) síterep leírás szállás cikk galéria videó értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Grossglockner, Kals-Matrei (Osttirol)
Üzenet szövege
Feladó:  goloFérfi
Dátum: 2011.10.03. 11:27
(Üzenetazonosító: 121313)
golo Hozzászólások: 912
Regisztrált: 2010.01.02.
BEMUTATKOZÁS

A hely freeride szempontból közepes.

Az új kalsi kabinos felvonó végállomásától Kals felé el lehet indulni a gerincen futó 13-as pályán. Erről 100-200 m után jobbra érdemes letérni. Jobbra tartva egy meredek katlanba jut az ember (lavinaveszélyes lehet), balra tartva pedig lankás, az alsó részen dombos a terep. Végül vissza lehet térni a pályára. Jó még a kabinos alatt a 14-es pályától balra található rész is, de a végén összeszűkül, emiatt ki van járva és elég sűrűek a bokrok, ez kevés hó esetén megszívathat. Ezek az útvonalak könnyűek, emiatt hamar összejárják.

A kabinos középső állomása alatti erdőnek a felvonótól (lefelé nézve) balra levő része jól járható. (A túlsó oldalról nem mondható el ugyanez.) A legalsó részen balra kell tartani, ez már küzdősebb. Vigyázat, a kabinos lift alatt a kiálló fatuskók és az alacsonyan kifeszített drótkötelek veszélyesek.

Amikor ott voltam, a kalsi másik oldalon a Blauspitz-csúcsról lejövő 17-es pályát nem kezelték (talán a rossz idő, havazás miatt), ezért egy enyhe freeride-érzést ez is tudott nyújtani.

A matrei-i oldalon csak Cimaross ülős lifttől (lefelé nézve) jobbra levő meredek erdőt találtam jónak, de ez a rész felülről kerítéssel le van zárva, talán nem véletlenül (napsütötte oldal, lefagyhat, lavinaveszélyes).

A környéken jó freeride-helyek még Sillian és Heiligenblut is.
Előzmény: (sputnik 121304)
Kals, kabinos alatt, alsó szakasz (alig van hó) Kals, kabinostól balra Kals, kabinostól balra Kals, Vigyázz! Kals, Blauspitz Matrei, Cimaross ülős melletti erdő lentről Matrei, Cimaross ülős melletti erdő fenti része

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »