Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Grossglockner, Kals-Matrei (Osttirol)
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Goldried - modern wellness szálloda a "Grossglockner Resort" Matrei oldalán
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Varghasz
253 élménybeszámolót írt
253
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Grossglockner, Kals-Matrei (Osttirol)
2012.02.07. 20:16
Egy hete voltunk itt, hóesésben és -15 fokban. A körülmények nagyban befolyásolják a véleményemet,de próbálok tárgyilagos lenni.
Matreiből közelítettük a terepet, és már a felvonóból látszott, hogy egész Kelet-Tirolban itt a legjobbak a hóviszonyok. Nagy előnye helynek Lienzhez és Sillianhoz képest, hogy itt jóval több a kabinos és buborékos felvonó, ami bizony rossz időben sokat számít.
A Goldried II alatti piros pályák tényleg pirosak, kezdőknek nem ajánlottak. Talán a 4-es kicsit könyebb és a végén együtt fut a kék pályával.
Ha a matrei oldalról átmegyünk Kalsba, akkor csak piros 11-esen mehetünk.
A Cimarossról is csak piroson vagy feketén mehetünk Kals felé. Szerintem a kezdőknek csak a piros első 100 métere lehet kihívás, a nagy része inkább egy erősen kék, széles carving pálya.
Ha a Kalsi kabinossal vissza akarsz jutni a csúcsra, akkor figyelni kell, mert a térképpel ellentétben a kék 21-es nem a kabinos aljához vezet, hanem egy csákányoshoz, amivel a Figolifthez juthatunk, majd azzal fel a és a 21-esen újra le és át a 20-asra juthatunk a kabinoshoz.
Néhány észrevétel, ami másoknak tanulságos lehet.
A kalsi oldalon csak a csákányos tetején találtunk egy hüttét, bár a térkép többet is jelöl, amelyeknek nyomát sem találtuk (a Blauspitz felvonót kihagytuk, arról nincs infom). Tehát akire rájött a szükség, az intézze az Adler Lounge-ban. Nekünk nem jött be stílusa, de a végén már bántuk, hogy nem mentünk be. Szokatlan, hogy egy ilyen méretű rendszeren csak ennyi hütte van.
A pályák kitáblázása hagy kívánni valót maga után. Sok helyütt csak a piros kör táblák vannak kihelyezve, számok nélkül, így elsőre csak találgatni tudtuk, vajon melyik pályán is lehetünk.
Kék pálya nincs. A matrei oldalon a 2a nem pálya, az egy 3-4 méter széles síút, ami keresztbe-kasul kanyarogva nagyon szerencsétlen módon többször is keresztez több piros pályát. Nagyon kell figyelni mind annak, aki a piroson dönget lefelé, mind a kék "pályán" poroszkáló piskótáknak a föntről érkezőkre. A 10-es ugyancsak egy síút, a 11-es pedig egy feketével együtt indul. Kalsban a 15a is egy erdei síút. Nagyon hangulatos, ahogy több kilométer lassan kanyarog az erdőben a behavazott fák között, de nem sípálya! A 21-es szintén erdei síút. Igaz lent a völgyben a nagyon lankás részen a csákányos melletti rész nagyon széles pálya, csak rövid.
Összefoglalva: osztom az előttem szólók véleményét. Ez egy jó terep, nagy szintkülönbséggel, haladóknak.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.