Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Grossglockner, Kals-Matrei (Osttirol)
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Goldried - modern wellness szálloda a "Grossglockner Resort" Matrei oldalán
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
simon89
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Grossglockner, Kals-Matrei (Osttirol)
2017.03.13. 13:12
Idén februárban hat napot síeltünk ezen a - honfitársaink által kevésbé látogatott - Kelet-tiroli síterepen. Korábban már többször jártunk itt síelni, illetve nyáron túrázni, mert mindig nagyon pozitív tapasztalatokat szereztünk ebben a régióban, ami szerencsére ezúttal sem változott.

A pályarendszer alapvetően két részre osztható: Kals és Matrei. Úgy vettem észre - és ez ránk is igaz volt -, hogy a síelők 90%-a a Matrei-i oldalon síel többet, ugyanis a Kals-i oldal mind természeti adottságait, mind a pályák számát / hosszát tekintve kevésbé vonzó. Matrei-ben mindenki megtalálhatja a számításait és jól kezelt, széles pályákon csúszhat. Érdemes ugyanakkor figyelembe venni, hogy alapvetően egy családok számára ideális pályarendszerről van szó, ami inkább kikapcsolódásra alkalmas, sportértékkel kevésbé bír (ez alól talán a 6-os, illetve az Adler Lounge-tól induló 12-es fekete pálya kivétel).

Nagy előnye Matrei-nek, hogy osztrák léptékkel nézve jellemzően kevesen vannak, így még ebédidőben sincs tumultus a hüttékben, illetve a jól kezelt, széles pályákon eloszlanak az emberek, így akár többnyire dinamikusan is lehet síelni. Családok számára pedig mindenképpen kedvező, hogy 18 év alattiak részére 50% kedvezmény jár a bérletek árából.

Összességében egy nagyon kellemes, pihentető hetet töltöttünk is és alig várjuk, hogy nyáron visszajöhessünk túrázni ebbe a régióba.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.