Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Hinterstoder
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Alprima Aparthotel - vadiúj apartmanszálló Hinterstoder síterepétől 500 méterre
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hinterstoder
2015.10.03. 09:07
Szia!
Nem kell hatalmas távolságra gondolni, ellenben van olyan szakasza az útnak, ami eléggé csúszós volt. A főútról letérve először pár száz méter emelkedő, majd ezt követően jött a számunkra rizikósabb szakasz, amikor beérsz egy erdővel takart útszakaszhoz, ahol pedig elég komolyan lefelé indul és kanyarog az út. Itt szinte végig fagyos (jeges) volt az útszakasz.

Nagyobb havazásban itt csúszkáltak az autók, mi is egyszer (pedig én aztán lassan megyek, motorfék, és apró fékezések, normális téli gumi) ezen szakaszon lefelé haladva egy szembe jövő hókotró "markolójában" álltunk meg (egy karcolása sem lett az autónak, mert nagyon lassan csúsztam és a felkotort hó megfogta a kis erejű találkozást), mert egy kanyar után hirtelen a mi sávunkban szembe jött egy a hókotrót előző osztrák és egy kicsit erősen belefékeztem! Nagyon megijedtem, aztán szerencsére kiderült, hogy nincs semmi probléma, viszont ez után feltettem a hóláncot és amíg újra le nem mentünk a főútig le sem vettem:) Mondjuk a házigazda végig a hólánc nélkül közlekedett egy hasonló személygépkocsival:) Sajnos elég öreg az autónk, hogy ehhez a kerékmérethez jó szívvel beruházzak egy gyorsan és könnyen szerelhető (esetleg lassú sebességgel beton úton is használható) hólánc(drót) készletre, de lehet, hogy ha hasonló helyre megyünk ismét, akkor megteszem.

Különben hatalmas projekten gondolkoznak arra felé, ugyanis az egyik terv szerint összekötnék a társaság két síterepét (Hinterstoder és Wurzeralm) egy hosszú alagúttal és jó pár sílifttel, melyek közül pár Voderstoder területén is lenne. Ezzel kb. egy schladmingi kaliberű rendszer jönne létre, bár egyes hírek szerint sok ellenkezője is van a projektnek.
Maga Voderstoder nem mondható egy nyüzsgős helynek, így Hinterstoderig vagy vissza az autópálya környékéig (ez azért messzebb van) kell menni, ha vásárolni vagy esténként esetleg sétálgatni szeret valaki egy településen.
Voltunk síelés (kényszer síszünet) helyett túrázni is a hegyoldalban, a mögöttünk (szállás) lévő hegy tetejéről gyönyörű a panoráma.

2011 karácsonyán jártunk arra felé és a környék nagyon rabul ejtett. Kérlek üdvözöljétek a családot a mi nevünkben is (csak mondjátok, hogy az F Astrás önindító cserés karácsonyi magyar család, egyből tudni fogja a srác, azaz Philip - ha még ott lakik a családdal - hogy kik vagyunk:)
Az esti birka fejésen szinte mindig vendég(munkások:) voltunk a házi cicákkal együtt.

Jó utat és remélem Nektek is tetszeni fog.
Előzmény: (pigeon 183436)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.