Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Hinterstoder
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Alprima Aparthotel - vadiúj apartmanszálló Hinterstoder síterepétől 500 méterre
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
marctomb
2 élménybeszámolót írt
2
7 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hinterstoder
2017.01.02. 11:08
Sziasztok!

Két ünnep között töltöttünk el 4 napot Hinterstoderen. Az időjárás minden "lehetőségét" kihasználta; első napon esős, hókásás idő volt, második és harmadik napon erős havazás, míg az utolsó negyedik napon verőfényes napsütés. Az utolsó két napon már elegendő friss hó volt a pályákon, hogy a jeges alapot (mert ugye ami első nap esett eső, az éjszaka oda is fagyott) elfedje. A 2-es és a csúcsról induló (csákányossal elérhető) pályák még zárva voltak, de úgy tudom most már azok is kinyitottak. Tehát már minden biztosított egy kiváló síelésre. A síterep fekvése gyönyörű, a 3-as pálya elejéről fantasztikus a kilátás a környező hegycsúcsokra.

Pár infó:

Utazás: Szinte végig autópálya Linz felőli útvonalon, kb. az utolsó 10 km van alsóbbrendű úton.

Pályák: A pályák minősége az időjárás függvényében változott, az utolsó napon még a záráskor is megfelelőek voltak a pályák. A pályamunkások –mint Ausztriában általában- próbálnak tökéletes körülményeket teremteni a látogatóknak.

A felvonók nagyon jól tették a dolgukat, csak 29-én reggel volt némi sorban állás a 6-os felvonónál. Van kettő „kapszulás” 6 és 10 fős felvonó, két üléses (2 és 6 fős) és több csákányos is. Alig találkoztunk magyarokkal a 4 nap során, leginkább osztrákok és németek voltak a pályákon.

Korábbi kommentelőknek igazat adok abban, hogy a pályarendszer inkább a haladó csúszóknak van kitalálva. A teljesen kezdőknek nagyon jól kiépített tanulópályák (húzós felvonó, szőnyeg) vannak a központi völgyben, viszont a kezdő és a haladó közötti lehetőségek szegényesek. A piros pályákon is több helyen fekete pályának is beillő letörések vannak, bár ezt több esetben ki lehet kerülni (szűk)erdős szakaszon.

Aki jól síel/snowboardozik, vagy már haladó annak nagyon élvezetes a pályarendszer, akár egyhuzamban is le lehet csúszni a faluba, botozás vagy bármilyen sétálás nélkül. Az útvonal: 13 -> 3-> 4->1, ez kb. 1400 m esést jelent a pályán, és közel 6 km folyamatos csúszást.

A szolgáltatások (hütték, éttermek, felszerelésbérlő helyek) az osztrák pályákhoz méltóak.

Összegzésül én meleg szívvel szívesen ajánlom másoknak/Nektek a Hinterstoder- Höss síterepet. :)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.