Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Hochkar
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Gasthof-Galerie Staudach - fogadó Hollenstein/Ybbs településen, Hochkar és Lackenhof közelében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Petrekin Dávid
4 élménybeszámolót írt
4
6 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hochkar
2018.03.18. 22:31
Március 14-18-ig voltunk a Hochkar-on, a barátnőm és én. Ő 6 éve síelt utoljára, én sose. Az idei télen kezdtem el snowboardozni és ez volt életem első komolyabb ilyen üdülése, ebből a szemszögből írom le a beszámolóm.

Szállás:

https://www.lassingbauer.com/appartements/
A szállásunk nagyon különleges helyen volt, valójában egy tehén farmon található családi házban volt berendezve két kiadó apartman és egy kisebb szoba. Mi a szobát béreltük, amihez saját fürdőszoba tartozott. A cipőket és léceket egy közös, fűtött előtérben lehetett elhelyezni. Mivel a farmnak nem volt kerítése, illetve az előteret sem mindig zárták be napközben, egy kicsit féltettem a felszerelésem, de pár Ausztriában eltöltött óra után valahogy megszűntek a magyaros előítéleteim. Reggelinél a kért időpontra terítettek meg nekünk. Nem volt nagy választék, de nagyon meghitt volt, mintha egy távoli unokanővéremnél vendégeskedtünk volna. A szobák tiszták voltak, egyszerű de minőségi berendezéssel. A sípálya parkolója autóval 10 perc alatt elérhető volt.

Sípálya:

Két parkoló található a pálya alján, érdemes parkolás előtt átgodnolni merre akarunk csúszni. Mi az alsónál álltunk meg, ott volt csak hely, de ott nagyon sok. Itt volt a tanuló pálya, viszont innen csak piros, vagy kifejezetten nehéz kék páláyát érintve lehetett más pályákra átjutni.

Egyébként egyet leszámítva (2-es), mindegyik kék pályát kifejezetten nehéznek találtam. Bár élveztem a csúszást, technikailag nem tudtam rajtuk fejlődni, csak a fékezést tudtam gyakrolni, és az eséstechnikám fejlesztettem, valamint szoktam a sebességet. Több csúszás után visszatértem a tanuló pályára, ahol hamrad annyi idő alatt megtanultam rendesen kanyarodni, mint amennyi időt előtte a kék pályákon töltöttem.

Több kék pályára is jellemző, hogy bizonyos emelkedőket csak nagy lendülettel lehet bevenni, így a pár napos gyakorlattal rendelkező deszkások számítsanak gyakori fel-le csatolásra, egy idő után viszont már inkább kihívás volt átjutni az emelkedőkön, és nem bosszantó akadály.

Így március közepén 130 cm hó volt, a 6 beülős felvonóból első két nap 5, hamrmadik nap mind a 6 üzemelt. A pályák már pár helyen kissé olvadtak voltak, de szerintem nem volt vészes.

A felső parkoló közelében lévő hüttében (Gasthaus Blaimauer) nem volt túl kedves a kiszolgálás, de ez annyira nem zavart. A WC kifejezetten tiszta volt, szappan, papír kéztörlő, minden volt amit itthon nem szokott meg az ember. A Vorgipfel csúcson lévő hüttében többet mosolyogtak ránk (JoSchi Berghaus), de magasabbak az árak is.
IMG-20180314-181246.jpg
DSC-0515.JPG
IMG-20180318-092632.jpg
DSC-0417.JPG
DSC-0406.JPG
DSC-0478.JPG
IMG-20180317-115345.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.