Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szauna Ausztriában

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 1
, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból:
Üzenet szövege
Feladó:  schuhtNőHaladó síelő
Dátum: 2014.02.27. 13:55
(Üzenetazonosító: 170637)
schuht Hozzászólások: 130
Regisztrált: 2004.09.21.
16 síterepet értékelt

Az osztrák szaunázáshoz én is írnék pár sort.
Imádok szaunázni, de itthon, Magyarországon sajnos az embereknek nincs meg a szaunázási intelligenciájuk hozzá. Ez egy kicsit furán hangzik, de amit értek ezalatt az a következő:
- Meztelenkedésnek veszik a szaunázást, s nem értik meg, hogy a textíl elhagyása higéniai okok miatt van. Sokkal jobban levegőzik a bőröd egy egyrészes fürdőruha nélkül, mint azzal.
- A "magyar tulajdonú" szállodákban, vagy ahol nagyon sok magyar megfordul (pl. Murau) nem képesek betartani a szabályokat (melyeket a cikkben is olvashattunk). A legdurvább, amikor le is van rajzolva, hogy ne menjél be fürdőruhába, de a "kedves" wellness rajongó tocsogó gatyában puffan melléd törölköző nélkül a kabinban. S mikor szóvá teszem, hogy legalább egy törölközőt maga alá csaphatna, még ő van felháborodva.
- Amit utálok, amikor felügyelet nélküli gyerekek (14 év alattiak) rohangálnak ki-be a szaunába.
- Szinte minden osztrák szaunában vannak a héten koedukált napok (csak női, illetve csak férfi). Ha valaki szégyenlős, akkor ezeket a napokat részesítse előnybe.
-Sőt pl. Kaprunban egy olyan szauna is található a fürdőrészlegben, ahol fürdőruhában lehet bemenni, s főleg azért készült, hogy a gyerekek is tudjanak valahol felmelegedni. De viszont az a szauna, ami a különálló részlegben található, ott a fürdőruha viselése nem engedélyezett!

Szerintem, illene szomszédaink szaunázási szokásait tiszteletben tartanunk! Ha valaki nem akarja a textilt Ausztriában a szaunákban ledobni, az maradjon a magyarországi fröcskölős,(amikor a melletted ülő-bőrfrissítés okán- az izzadságát rád fröcsköli) fürdőruhás változatnál. Igaz most már egyre több, szép, minőségi szaunával találkozok itt Magyarországon is szerencsére.
S idővel, minden magyar megismeri és megszereti az "igazi" szaunázás élményét.
További szép wellness élményt mindenkinek!
laponként:
összesen 1
, rendezés:
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.