Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Dunakömlőd - Paks sípálya
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Attila Gyula
4 élménybeszámolót írt
4
10 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Dunakömlőd - Paks sípálya
2014.01.27. 10:25
Ide másolok neked egy élménybeszámolót 2012-ből. Erre számíts. Ez nem egy nagyüzemi sípálya (szerintem inkább Eplény felé vegyétek az útirányt, ha felszerelést szeretnétek kölcsönözni és kezelt sípályán szeretnétek síelni).

"A településre érkezve követtem az előre kinyomtatott térképet és könnyedén megtaláltam a pályát. Mivel időben indultam és tőlünk nem nagy a távolság kb 40 km, így bőven a nyitás előtt érkeztem, volt időm a terepszemlére. A felvonó nyomvonalán felgyalogoltam a pálya tetejére és a séta közben nézelődtem, fényképeztem. Első benyomásra nem nagyon ragadtak meg a látottak, de az idő múlásával ez hamarosan változott.

Maga a pálya egy széles domboldal ahonnan több nyomvonalon is lejöhet a síelő, nehézségét a kék és piros közé tenném, de kezeletlen volta miatt inkább a piroshoz közelebb áll. Néhány kép készítése után leballagtam a pálya aljába és jobban körül néztem. Itt kettő épület található, az egyik a felvonó gépháza a másik egy parányi melegedő, és két nagyon ötletes pad illetve asztal helyezkedik el, amit kimustrált lécekből és boardoból készítettek.

Némi várakozás után megérkezett a felvonókezelő és elmondta, hogy csak akkor indítják el a felvonót, ha legalább 4-5 ember összejön, de szerencsére rövidesen már „száguldottunk” felfelé. Számomra a felvonó ismeretlen volt, mert eddig nem láttam ilyet. Gyakorlatilag egy húzólift talán a kampós elnevezés illik rá legjobban. A kötélpályára nincsenek fixen rögzítve a vonszolók a kezedbe nyomnak egy keményfa „létrára” feltekert zsinórt, aminek a végén egy kampó található. A láb közé kell tenni a „létrát” a kezelő beakasztja a drótkötélbe és irány felfelé. A kiszállónál a kampó a földre esik, össze kell tekerni, zsebre vágni és irány a völgy. Érdekes megoldás, de kétségtelen, hogy működik."
Előzmény: (bobebaba 168029)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.