Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síléc oktatáshoz

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
HPali
124 élménybeszámolót írt
124
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síléc oktatáshoz
2010.01.13. 16:13
Vannak itt, akik nálam kompetensebbek és vszeg sokkal pontosabban le tudják írni a különbségeket, de annyi biztos, hogy ez nem olyan mint egyik autó, másik autó, csak az egyikben rossz a kuplung, recseg a váltó, a másikban pedig nem.

Igen, a carving léc egy csomó mindent elintéz a síelő helyett: talán pont Ozsitól hallottam, hogy minek dolgozzunk a léc helyett. Viszont ezeknek a képességeknek a kihasználásához, a megfelelően kontrollált síeléshez ismerni kell a lécet, olyan mozgáskoordinációt kell megtanulni és begyakorolni, ami az egyenes lécen egyáltalán nem működik.

Más a két típusú léccel síelendő technika, más a mozgásszerkezet, többek között máshogy viselkedik az élre téve: hiába tud valaki jól síelni egyenes léccel, ha jól akarja kezelni a carvinglécet, át kell iskolázni a mozgását - lehetőleg a hóekétől kezdve. Ehhez pedig néhány fanatikuson kívül (akik egy részéből aztán síoktató lesz ;-), nincs türelme az embereknek. A korábbi tudás, berögzült mozgás sokszor még zavaróbb, nehezebbé teszi a piskótaléc kezelésének megtanulását, mint aki nulláról kezdi.
Aki most van kezdő- középhaladó szinten, annak egyáltalán nem érdemes egyenes léccel foglalkoznia, kivéve, ha retromániás.
Előzmény: (huligan 79788)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.