Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Sillian - Hochpustertal
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Varghasz
253 élménybeszámolót írt
253
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sillian - Hochpustertal
2012.02.06. 22:40
Múlt heti helyzetjelentés, illetve ami két év alatt változott.
A kabinos a régi. Eleinte megszenvedtem a síléctartókkal, ugyanis a lécek nem fértek bele az ajtóval párhuzamos rekeszekbe, aminek nagy kapkodás lett a vége. A segítőkész kezelőnek hála másodjára már tudtuk, hogy egy kicsit elforgatva, átlósan már van elég hely. Valószínűleg még a carving éra előtti lécekre tervezték őket.
A csákányos helyén most egy fűtött buborékos hatszemélyes lift van (ez miatt is jöttünk ide Lienzből kétnapra, elegünk volt a -15-20 fokos nyitott felvonózásból). Az ehhez tartozó 5-ös és 4es pályák nagyon jók, nem túl meredekek, viszont elég szélesek. Amire érdemes figyelni, hogy időben le kell térni jobbra a 4-esről, ha vissza akarsz jutni a kabinos lifthez, mert ott ahol már ki van táblázva, csak erős botozással tudsz visszajutni.
A kék hármast nyugodtan kipróbálhatják kezdők is, nem fognak tőle megijedni. Egy hátránya azért van. Ha az ember a Thurnthaler felvonóból balra száll ki, akkor egy kb 100 méteres sík gerincen kell keresztül verekednie magát, ami egy kezdőnek fárasztó lehet (nekünk még -20 fokos szembe szelünk is volt hóesésben, borzasztó!).
Az előttem is már említett Gadein négy ülésest nem próbáltuk abban a cudar időben, szemre is csiga lassú volt, megfagyni pedig nem akartunk.
Kedvencem az Ausservilgratenbe vivő 6-os pálya, széles, sportos.
A kabinos alatti piros 1-es a középállomásig nem tartogat kihívást, nagyon jó kis pálya, csak kár, hogy így rövid. A középállomás alatti szakasz már tényleg piros, de nekem nagyon tetszett, különösen az utolsó letörés előtti rész, ahogy az ember szembe síel a várral.
Összegezve nekem bejött, 1-2 napra mindenképpen érdemes kipróbálni.
Képek: https://sielok.hu/fotoalbum/852238/kep/1/
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.