Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Sillian - Hochpustertal
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sillian - Hochpustertal
2020.12.22. 11:55
December 18-án a Sillian közelében fekvő Villgraten mesés völgyét tűztük ki célul. Átérkezve a Felbertauern alagúton másvilágba cseppenünk; magas hófalak szegélyezik az utat és láthatóan több hó fedi a Magas-Tauern impozáns háromezreseit.
A 650 méterenfekvő Lienzben (itt már a Tauernt a Lienzi Dolomitok tekintélyes sziklás hegyei váltják) is bibliai hó tornyosul, a Villgraten völgyben pedig a régi idők tele egy valóságos időutazást kínál.

Álmos kis alpesi falvak közt kanyarog az út; Außervillgraten, Innervillgraten, majd végül a pár házas zsákfalu; Kalkstein. A völgy szlogenje: „Jöjjél hozzánk, nincs itt semmi”. Valóban nincs itt minden földi jóval felszerelt hegyeken-völgyeken átívelő sícirkusz, nem zeng a völgy a hangos aprés sítől, nem tornyosul hotelek armadája a hegyoldalban. Csak a természet, a hegyek és mostanában sok-sok hó.
A valamivel 1600 méter felett fekvő Kalkstein igazi paradicsom a természetkedvelőknek, sítúrázóknak, splitboardosoknak. A völgyet 2500-2700 méteres hegyek (kicsit távolabb már a háromezres határt súrolják) övezik, melyek aljában ritkás vörös fenyvesek pompáznak, fentebb széles hegyoldalak hívogatják a mélyhó szerelmeseit. A parkolónál térkép fogad a lehetséges útvonalakkal és egy lavinapieps ellenőrző pont is biztonságot sugall.

Mai célünk az olasz-osztrák fehér határon magasodó Marchkinkile, olaszul Cornetto di Confine volt (2545 m). Egy szűk három órás sítúrával értük el a kilátásban nem szerénykedő csúcsot, fél lábbal Olaszországban (a fehér határ nem kér Covid tesztet:D ).

Fantasztikus körpanoráma tárul elénk, észak felé a Villgraten völgy hegyi világán túl megjelennek a Magas-Tauern hegyóriási, kelet felé a Lienzi-Dolomitok, Gail-völgyi Alpok mutogatják magukat. Déli irányba a Karni-Alpokon túl a Sexteni-Dolomitok varázslatos sziklaormai tűnnek fel, köztük az ikonikus Drei-Zinnen vagy éppen a Cristallo (mögötte Cortina, azt már nem látni). Sőt az igazán figyelmes sasszeműek a Triglav csoport – immáron Szlovénia – hegyeit is megpillanthatják.

https://sielok.hu/fotoalbum/villgraten20201218/kep/1/
1a.jpg
1b.jpg
14.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.