Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Sillian - Hochpustertal
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
tibor76
122 élménybeszámolót írt
122
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sillian - Hochpustertal
2010.02.14. 19:28
Nos, nyitok egy topikot ennek a síterepnek, aztán a modik eldöntik, hogy hol is a helye. :-)
Szóval egy Lienz-i síhét keretében jutottam/jutottunk el erre a terepre, ahol annak ellenére, hogy a "térképen is alig van rajta" elég sok magyar szót hallottunk.
Sillian az olasz határtól pár kilóméterre található apró kis település, megmondom őszintén ezidáig azt sem tudtam, hogy létezik. :-)
Mi a 6 személyes Thurntaler felvonóval indultunk. Két szakaszban lehet feljutni vele, érdekesség, hogy a középső állomáson kiszállni nem lehet (erre több helyen is felhívják a figyelmet), de beszállni be lehet. A második állomás végén egy nagy önkiszolgáló hütte található. Innen több felvonó is indul. A kezdőknek és boardosoknak van egy csákányos ( térképen kettőt jelölnek, de komolyan mondom, nem emlékszek, hogy ott tényleg kettő van-e.) Ott van viszont a C jelű négyüléses. Nem túl hosszú, cserébe viszont valami eszméletlen lassú.... Főleg a kabinosból kiszállva:-) Pedig a mellette lévő pályák nagyon csábítóak, szélesek, és az egész terepen jó szívvel csak ezek ajánlhatók a teljesen kezdőknek. Illetve a boardosoknak kialakított elég profi fun-park is ezen keresztül közelíthető meg. Épp ezért néha kisebb sorok kialakultak, de egyáltalán nem kellett sokat várni. Ebből a felvonóból balra (Ausservillgraten felé) indulva nagyon kellemes piros pályákat találunk. A meredeksgüket ellensúlyozandó szélesek, talán egy vagy két rész van amikor magas gumikerítés mellett kell síelni, kicsit szűkebb helyen, de ott meg nem meredek a pálya. Lehet választani, hogy az ember lesíel Ausservillgraten-ig, vagy 3/4 résznél beszáll egy elég hosszú csákányos liftbe. Az első esetben visszafelé egy új építésű 4 személyes (G jelű) lifttel lehet utazni. Na, ez viszont nagyon gyors.... Pikk-pakk fent van a hegyi állomáson. Egyetlen baja van, hogy nem lehet vele feljuti a csúcsra. A csúcsra, csak a már említett hosszú csákányossal lehet feljutni. Menetidő 12-17 perc. Plusz a sorállás, ami azért akadt.... Ki lehet bírni, de egy másik megoldás szerintem jobb lenne. Már csak azért is, mert nekem az itt található pályák szimpatikusabbak voltak mint a Sillian felé vezetők.
És akkor pár szó a Sillian felé vezető pályákról. Pirossal vannak jelölve, ami teljesen megállja a helyét. Van pár átcsúszó szakasz, de azon kívül ezek bizony tényleg pirosak, bár pár kisebb szakaszt kivéve ezek is szélesek, jól síelhetők. Viszont délutánra eléggé jegesek voltak ezért aki kevésbé tapasztalt és elfáradt a fenti egész napos síelésben az inkább menjen le a kabinossal. A középső állomáson is be tud szállni. Már csak azért is mondom, mert a Sillian-i oldal utolsó szakasza kezdő szemmel (nem tudok rá jobb szót) elég félelmetes lehet. Ezt én inkább a fekete kategóriába sorolnám, meredek, a végén nulla kifutási lehetőséggel. Persze az aljában állva és onnan felnézve sokkal "vészesebb", mint a tetején állva. Haladóknak nem okozhat gondot, és mesés látvány, mintha a parkolóban álló autókra síelne rá az ember. Nekem nagyon tetszett :-)))
Összességében egy-két napra kellemes kis terep, mi kifogtuk mert napsütés volt egész végig. Tényleg csak ajánlani tudom, átlátható barátságos terep, átlagos sítudással élvezhető az egész, kezdőként csak a felső része (szerintem)
Pár kép ízelítőnek:
Sillian-01.JPG
Sillian-02.JPG
Sillian-03.JPG
Sillian-04.JPG
Sillian-05.JPG
Sillian-06.JPG
Sillian-07.JPG
Sillian-08.JPG
Sillian-09.JPG
Sillian-10.JPG
Sillian-11.JPG
Sillian-12.JPG
Sillian-13.JPG
Sillian-14.JPG
Sillian-15.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.