Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Shuttleberg : Flachauwinkl - Kleinarl
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Családbarát 3 csillagos panzió Wagrainban
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
gerikir
8 élménybeszámolót írt
8
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Shuttleberg : Flachauwinkl - Kleinarl
2019.04.07. 20:33
Az egyhetes sítúránk során 2019. március 25-én síeltünk egy napot Shuttlebergen. Ez egy kedvezményes hét (ladies week) volt Ski Amadé-ban, így 7 éjszakás foglalás esetén minden második síbérlet ajándékba járt. A bérlet 25 terepre volt érvényes, ami 760km-nyi pályát takar.

Április végéig tart a szezon, ez megnyugtató volt, pedig a pályák jellemzően csak 1000-2000m között futnak. Nem hazudtak a hójelentések, valóban volt 2m hó a hegyen és 1m a völgyben még így március végén is. Sőt, pont ezen a napon köszöntött be egy hidegfront. Igaz, a völgy legaljában eső esett, de a középső szakaszoktól felfelé hirtelen hóba váltott. Így friss porhóban, kiváló körülmények között lehetett síelni.

Bár erősen az utószezonban voltunk, azt olvastam, hogy Salzburger Sportwelt-ben jellemző a nagy tömeg. Shuttlegberg 10 perc kocsizásra van a legfelkapottabb Flachau-Wagrain tereptől, azonban itt tényleg alig voltak a pályákon. Ha valaki nyugalmat szeretne, nem sorban állni a lifteknél és nem kerülgetni a többi síelőt a pályákon, akkor bátran ajánlom ezt a helyet. Vannak lendületes pirosak, pirosas feketék, és hosszan kacskaringózó kék erdei utak. A hely méretét tekintve aránylag sok az élmény- és crosspálya is. Nekem a kleinarl-i rész tetszett jobban. A legjobb a Bubble Shuttle alatt futó piros pálya vége volt. Hosszú, egyenes szakasz, bődületes szélességel és egyenletes lejtéssel. Nem véletlenül Training Piste a neve a térképen, remekül lehet carvingolni. A flachauwinkl-i rész legalján (Race Piste) pedig érdemes golyóban száguldani. Széles, meredek pályaszakasz, ami fokozatosan kilaposodik.

A síbérletet kihasználva kipróbáltuk Zauchensee-t, Snow Space-t, Schladming-Dachstein-t és Gastein-t is. Mindegyik jó volt valamilyen szempontból, de talán Zauchensee-be nem mennék vissza újra.

Röviden: Ski Amadé méltán a legek síterepe, ahova vissza kell jönni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.