Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Bachledova Dolina - Bachledka - Jezersko
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Strachan Panzió - wellness hotel közvetlenül (50 m) a Zdiar/Strachan sípályák mellett
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bachledova Dolina - Bachledka - Jezersko
2019.01.13. 10:24
Mi is ezt a terepet választottuk tegnap(jan.12.-én, szombaton), és nem bántuk meg. Óriásit síeltünk.
Miskolc felől indultunk 4 fős csapattal, Rozsnyó, Dobsina, Poprád Bachledova útvonalon. Az út végig száraz volt, mert Szlovákia középső részén alig esett hó. 10 óra után érkeztünk meg, de már a nagy méretűre bővített parkolóban alig volt hely.
Először próbálhattuk ki az új 10 üléses gondolát, ami nagyon kényelmes és gyors volt a régi háromszemélyes libegő után. Szükség is van a nagyobb szállító kapacitásra, mert reggel kialakult egy pár perces sor, hiszen a hegytetőre csak ezzel az új kabinossal lehet feljutni. A beszálló rész egy kissé szűkre sikeredett, így a feltorlódó tömeg miatt kissé nehéz az átjutás a kapukon. Itt vigyázni kell, mert amikor a kapu érzékeli a mágneskártyát, akkor azonnal át is kell lépni a kapun, mert különben lezár, és egy ideig nem enged átlépni. Az átlépés viszont nem egyszerű, ha állnak az ember előtt. Az egyikünk így járt.
A tetőn azután már szétoszlik a tömeg az északi oldal (Tavas) és az újonnan épített Frankova irányába menő pályákra.
Az időjárás, ha nem is volt tökéletes, de azért inkább jó volt, mint rossz. Néhány fok mínusz, a tetőn egy kis szél, borús idő, néha ki-ki bukkanó napsütéssel. A pályák kifejezetten jók voltak, sok természetes hóval. Csak a meredekebb részeken kotródott le, pl. a 3-as fekete pálya alján, de az sem volt veszélyes.
Az új frankovai pálya (8-9)nagyon kellemes, egyenletes lejtésű, oktatásra kiválóan alkalmas. Valójában ez egyetlen széles pálya, a középvonalba telepített forgatható hóágyúkkal. Ez a pálya azért is hasznos, mert a többi pályáról elviszi a kezdő csoportokat. Apró hátránya, hogy kissé oldalra lejt a terep a csákányos felvonó alatt is, így fölfelé is fárasztja a combot. Ez a kis oldallejtés lefelé menetben egyáltalán nem probléma.

Szóval jól sikerültek az utóbbi évek fejlesztései. Ha így folytatják, Szlovákia egyik legjobb síterepe lehet Bachledka. És még van lehetőség további fejlesztésre.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.