Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

GPS

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
szakacsze
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: GPS
2011.03.22. 16:47
Kipróbáltam a GSPTrackert
Itt van egy bővebb leírás
http://sites.google.com/site/telekgabor/android/gpst

A nyomkövetési térkép google mymapsre és openstreetmapsre feltöltése is működik, bár ehhez előbb az android beépített böngészőjével meg kell látogatni az adott szolgáltatások weblapját ahol be kell lépni és az engedélyez/allow gombra kattintással létrehoz egy tokent a programban, ami google/openstreet fiókok hozzáféréséhez szükséges, csak az android beépített böngészőjével generálódik token, operával nem! Ne bosszankodjunk ha a szolgáltatás hozzéféréskérő weblapokon a jóváhagyó gomb megnyomása után látszólag nem történik semi(nem töltődik be újabb oldal), ha kiírja hogy mostmár bezárhatjuk a böngészőt (az üzenet csak egy pillanatra villan fel!) akkor rendben van. Célszerű google mymapsre feltöltéskor címet adni a térképnek mert enélkül lehet hogy nem lesz sikeres a feltöltés.

A programban lehetőség van a gps követés szüneteltetésére, ez akkor jön jól ha éppen a felvonón ülünk. Köztes pontokat is jelölhetünk az útvonalon az állomás gombbal, ez automatikusan A B C D nevű pontokat rak a térképre az állomások nevét sajnos a programban nem módosíthatjuk, de a google mymapsen már igen. A program gpx formátumban ment amit kezel a Google Earth, mégpedig úgy hogy kml-t generál belőle így rajzolja ki az útvonalat. Semmivel nem pontatlanabb mint a My tracks által generált natív kml, legalábbis a Google earthben azonos útvonalat összehasonlítva.
Még egy idegesítő tulajdonság hogy google mymapsre feltöltött térkép esetén jelöli a légvonalat is az indulási és a célpont között, ezt nem tudom hogyan lehetne kikapcsolni.
Nagy előny hogy a program tud magyarul, ha magyarra van állítva az android. Magyarul készíti el a statisztikát, a teljes út statisztikáját google mymapsben a légvonalra kattintva kapjuk meg, vagy megnézhetjük a programban.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.