Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés repülővel

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
chil761
5 élménybeszámolót írt
5
11 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelés repülővel
2018.04.17. 18:59
Sziasztok, mivel sehol nem találtam konkrét, részletes iránymutatást az interneten sílécek szállításáról, ezért gondoltam leírom ezirányú tapasztalatokat.

Wizzair Bp-Milánó Malpensa viszonylatban próbáltuk ki Cervinia-Zermatt síterepet megcélozva. (2 óra bérautóval)

Bakancsokat sima 20 kg-os bőröndben tudtuk normál módon feladni, a bőröndbe 2 pár bakancs és 2 db bukó fért be, néhány ruházati elemmel kibélelve 20 kg lett. Érdemes talán 32 kg-ot venni, 1-2 e f-al drágább, nagyobb a dimenzió és talán 3 pár is belefér.

Sílécre vettünk egy db 9600 ft os sportfelszerelést irányonként. Egy Aldiban vásárolt kb 10e Ft-s dupla gurulós zsákban vittünk 2 pár lécet. A léceket kibéleltük aláöltözükkel stb így is csak 18 kg lett. Nem nézték mi van benne. A check in-nél lemérték és ott kellett hagyni "majd jönnek érte".
Milánóban tanácstalanul vártuk a léceket nem jöttek a szalagon. Az épületben minden sarokba egy nyillal ki van írva hogy "bulky baggage" erre, de sehol nem volt egy konkrét pult. Eltelt egy 10-15 perc és az egyik (bal) oldalon pár kerékpár és golf felszereléssel együtt megtaláltuk, csak leteszik egy helyre.
Visszafelé check in-nél lemérik, kap egy szalagot, majd elküldenek a 12-es pulthoz leadni ahol a "bulky baggage"-el foglalkoznak.
A lényeg hogy költségeken jól lehet osztozni, ezzel a módszerrel kb. 20e Ft-ból fejenként saját bakancsban, léccel lehet sízni, ami 2 nap bérlésnél már megtérül.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.