Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelős álmok

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelős álmok
2010.11.21. 12:03
Kedves Laci!
Az az Edison gyerek mást is mondott. Amikor megmutatták neki az első írógépet panaszkodtak, hogy nem működik rendesen. Edison ránézett az olmótlan fekete dobozra, s így szólt: Nem is lehet jó, mert nem szép.
Ezért írtam azt, hogy szeretnék szépen síelni.
Mellesleg az évek során bizonyos törzsfejlődésen esek át.
Első szárnyaszegett próbálkozásaim még a rezgő térdekről szóltak. Szenvedtem, s bizony féltem is. Nem vagyok már gyermek. ezért ha földet fogok annak nyoma van. Óvatos voltam, s próbáltam a magam erejéből megcsinálni mindent. Nem mentem oktatóhoz és erőből síeltem, fájós térdekkel,átizzadt kabátban.
Később ha találtam valami kedvemre való lejtőt ott egész nap elleledztem, s csúszkáltam kedvemre, élvezve a telet.
Ekkor egy ismerősöm aki hátrafelé olyan ütemben síelt, mint én előre, azt mondta, nem lehet rám mondani, hogy gyáva vagyok. Talán egyre kevesebb szükségem arra a bárorságra, s helyébe a magabiztosság jön.
Ma már keresem a kihívásokat, szeretek együttműködni a hegy minden részével, nem csak a nekem tetszőkkel. Mivel korosodván fogy az erőm sokkal takarékosabban síelek, már a kabátom sem izzad át. S ennek ellenére mennyiségileg nagyságrendekkel többet teljesítek.
Néha megyek egy nálam jobban, szebben síelő után s próbálom ellesni mozdulatait. Van amikor napokat arra szánok, hogy mozdulatokat gyakoroljak, s örülök, ha eltalálok valamit.
Még tanulok, s azt hiszem amíg ki tudok vánszorogni a lejtőkre tanulni is fogok. Várom a szezont, mert bizonyos okok miatt egészségi állapotom, erőnlétem nem a régi. Próbálgatni fogom magam. Úgy gondolom a gyengeségeket majd fejben, ébren álmodva tudom kompenzálni.
Aztán olvasok sorok között is. Fogunk találkozni a hómezőkön is, nem csak itt a fórumon.
Ezt lehet tervnek mondani?
Csabor
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.