Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Lengyelország
Krynica
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
SíMan
426 élménybeszámolót írt
426
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Krynica
2012.02.18. 18:55
Tegnap végre kiszabadultunk egy kicsit a munkából és meglátogattuk ezt a síterepet. Miskolcról közel 200 km (Kassa-Eperjes felé) és kb. 3,5 óra alatt lehet megközelíteni. Kifelé még jól lehetett haladni és csak Eperjes után kezdett havazni és romlott drasztikusan az útviszony. Az látszott - különösen a lengyel oldalon -, hogy szép nagy hó esett. Sajnos a GPS-ben nekem nem volt a POI-k között a síterep, így Krynica belvárosát céloztuk meg, de amikor a városban már teljesen elbizonytalanodtunk, hogy jó irányba megyünk-e végre megjelent az első útbaigazító tábla. 11 körül értünk ki, 10 zloty a parkolás, amelyet irányítanak is.

Az első meglepetés a nagyon hosszú sor volt, amely pénztáraknál kígyózott, de szerencsére több is nyitva volt, így egy rövidebbet is ki tudtunk fogni. A bérlet chipes és 15 zloty a cautio-ja. 4 órás bérletet vettünk, mert 7 körülre vissza kellett vona érnem (fél 9 lett belőle). Nagy általánosságban elmondható, hogy igen kultúrált síterep. A pénztárak mellett lévő wc osztrák szinvonalú (2 zloty)és a hütte is, amelyikbe beszaladtunk (II. pálya alja) is jó benyomást tett ránk.

A fő atrakció a 6 személyes kabinos felvonó, amely a csúcsra visz fel! Miután sokan álltak ennél, ezért a mellette lévő 4 személyes beülőssel mentünk fel, amely a kabinossal párhuzamosan megy (a sítérkép nem jelöli!) és a síterep közepéig megy fel, a fekete pálya előtt van a végállomása. Innen át lehet csúszni a IV. piros pályára, vagy lefelé az I-en, ami szintén piros és kettéágazik (a térkép csak a facsoport bal oldalát mutatja, de a kabinos nyomvonalán is jön le pálya). Ha jól emlékszem ettől a 4-es székestől a fekete pálya csak némi felfelé gyaloglással közelíthető meg (mi nem innen mentünk rá).

Második alkalommal a kabinossal mentünk fel, a várakozási idő kb. 10 perc volt. Ha a kabinos felső állomásán kiszállunk, akkor balra is és jobbra is lehet menni. Ha jobbra megyünk, akkor előbb egy enyhén piros részen csúszunk, ami átmegy kékbe. A kék részen elég sok tanuló gyakorolt, azt egy tányéros szolgálja ki, majd a kék alja teljesen ellaposodik és gyakorlatilag vízszintesen lehet a fekete pályáig csúszni (V, ami balra esik), vagy a piros pályán továbbcsúszni (IV, vagy I. pálya). A fekete nem túl meredek, a nehézséget tegnap a előző nap(ok) nagy havazása után kialakult buckák jelentették. Ezt egy Tatrapoma tányéros szolgálja ki. 3 kör után átcsúsztunk a IV-es piroson a II piros aljáig. Itt egy 6-os beülős van, amelyet az intenzív havazás miatt egy Stil motoros lombfújóval folyamatosan takarítottak, hogy ne a hóra kellje ráülnünk. Ez a felvonó sajnos nem visz fel a II. pálya tetejéig, csak kb. a 2/3-ig. A végállomástól vagy lecsúszunk a II. pálya aljáig, vagy ha a túloldalra átcsúszunk, akkor egy tányérossal fel lehet menni a II. pálya tetejére. A II. piros pálya felső 1/3 része lankásabb, míg az alsó 2/3-a valamivel meredekebb. A II. pálya mindkét oldalán van egyébként tányéros felvonó a 6-os beülős felső állomásától, (csak a bal oldali - a 6-os felvonó "folytatása" - az kb. 50-100 m-rel feljebb).

Mire lejárt a 4 órás bérletünk, addigra az intenzív havazás ónosesőre váltott (-5 fok volt), ami szépen rá is fagyott a szemüveg lencséjére, így a végén már semmit nem lehetett vele látni.

Szerintem nagyon jó síterep, néhány apró átgondolatlansággal (pl. a bérlet ellenőrző általában a bal oldalon van, kivéve a fekete pályánál, ahol jobb kézre esik, a felvonók "átfedése" kívánni valókat hagy maga után). Teljesen kezdőknek azért nem ajánlhatom, mert a kék pályákat csak piros pályákon keresztül lehet megközelíteni, illetve piros pályán lehet lejönni a parkolóig. Ide még biztosan vissza fogok menni!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.