Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik boardot válasszam?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Melyik boardot válasszam?
2013.10.17. 11:00
Magyarul hídnak is mondják, nem véletlenül. A hidakat is úgy építik meg, hogy középen felfelé ívelt, azért, mert ha megterhelik, akkor lehajlik. Ugyanez van a boardnál is. Ott a terhelés a nagy sebességű, bedöntött kanyarodásnál a legnagyobb, ekkor nemcsak a testsúlyod, hanem a centrifugális erő is kifelé nyomja a talpát, így az kilaposodik. Egy keményebb, camberes board (vagy síléc) ilyenkor előfeszített rugóként nagyobb ellenállást fejt ki, míg egy puha, már eleve lapos vagy kifelé domborodó, banán formájú talp még inkább kipúposodik, a hóra felfekvő él hossza pedig lecsökken, azaz egyre kevésbé tart meg.

Pár éve úgy nézett ki, hogy a rockeres divat teljesen kiszorítja a hagyományos cambert, pedig az igény továbbra is megvolt, én például mindig az ilyen lapokat kerestem, de csak nagyon nehezen találtam. Szerencsére a gyártók kezdik ezt belátni, és visszatérnek klasszikus kialakítású lapokkal is (lásd pl. Jones Aviator).

Nem az a kérdés, hogy melyik a jobb, camber vs. rocker? A válasz a felhasználási céltól függ, attól, hogy Neked mire kell.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.