Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik boardot válasszam?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Melyik boardot válasszam?
2014.12.09. 14:36
Szerintem nyugodtan válaszd a leghosszabb lapot, ami elérhető, főleg ha komolyan gondoltad, hogy "adja vissza azt az érzést mint egy pályára való deszka." Sőt akár egy wide kivitel is szóba jöhet, ha néha belekóstolnál a mélyhavazásba is.

Tapasztalatból mondom: meg lehet szokni. Az én képletem szerint (amibe persze bele lehet kötni): testmagasság minusz 15 cm, ehhez +/- 5 cm a felhasználási cél szerint: lefelé ha többet mész parkba, felfelé ha többet pályán vagy azon kívül.

A testsúly annyiban számít, hogy könnyű emberek ne válasszanak túl kemény lapot (7/8-as vagy nagyobb). A Te választod lapjaid 6-os keménységűek, ez Neked már a minimum, de ha figyelembe vesszük, hogy parkozni is használni fogod, akkor még elmegy.

Van egy barátom, aki 100 kg, és sokáig nem tudott olyan lapot találni, ami megtartsa. Azt mondta, hogy egyik sem tart, behajlik, állandóan panaszkodott. Végül csak a legkeményebb Jones (Flagship 168-as) vált be nála.

Viszonyításképpen: én 176 cm vagyok, 72 kg. Ehhez 164-es lapokat használok (a képletem szerinti felső határon). Egyik sem kimondott freeride-lap, inkább freestyle vagy boarder-cross, camberes, szimmetrikus forma, enyhén direkcionális, setback 2 cm, 7-8-as keménységűek. Nincs az a sűrű erdő, ahova rövidebb lap kéne, de sokszor mélyhóban még ez is kevés, mert egyik sem rockeres, ezért kisebb a felhajtóerő, mint a hosszú orrú rockeres lapoknak.

"Wird sind die rocker, nicht unsere Bretter!" - mondta egy jó arc Ankogelen a kabinban. Szóval jól választottál, azzal nincs is semmi baj. :)

Szerk., eszembe jutott még egy nagy klasszikus mondás (by Atkó): "Kis hegyre kis deszka, nagy hegyre nagy deszka való." Mosolygunk rajta, pedig nem is olyan hülyeség. Ez a barátom nálam fél fejjel alacsonyabb, és akkoriban egy 172-es Rossignol lappal csúszott (gyönyörűen).
Előzmény: (gabszi15 175311)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.