Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mekkora HOKE-val síeljünk?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Mekkora HOKE-val síeljünk?
2011.01.09. 13:45
Halihó sziasztok!

Úgy látom, hogy kissé (le) tisztultak – csillapodtak a frontvonalak, „a katedra tekintélye” is jótékonyan alakítja a véleményeket. És ez jó!

Már sokszor leírtam, mennyire tisztelem a versenysíelést. Az új dolgok szinte kivétel nélkül a versenyistállókban kerülnek kikísérletezésre. Aztán az évek eldöntik, hogy azokból mit és milyen szinten tudnak használni az amatőrök világában.

De látni kellene, hogy a versenypályákban tized – századmásodpercekért harcoló versenyzők világa mennyire nagyon különbözik az amatőrökétől. Lehetne sorolni, de ha csak azt veszem, hogy a versenyzők fizikai (erőedzések) és napi több órás havas edzései mennyire különböznek a konyhából jött, remegő lábú 50 –es édesanyák világától, meg lehet érteni, mire gondolok.

„fel sem merült bennem, hogy a hobby vagy amatőr (ez most így nagyképünek hangzik, mintha én profi lennék) síelésnél ezt másképen kell csinálni.” Írja SOMA. És azt is írja, hogy amikor hobbiból síel, akkor is azt csinálja, mintha pályában menne. Lásd 0 hokéra való törekvés. Néhányan írják hozzászólásukban, hogy törekednek rá, de mennyire nehéznek tartják a kivitelezést.

Egy általam igen nagyra tartott sí szakembertől (Kovács Tamás Attila) tanultam valamikor, hogy a síoktatás szakmában a fogalmazásokkal nem árt óvatosan bánni, mert ami egy helyzetben hiba, az egy másikban szükséglet lehet.

Talán ide vezethető vissza abbéli (síoktatói) meggyőződésem, hogy a még jól síelő amatőrnél is, több tucat lényegesen fontosabb dolog létezik a sebesség növelését segítő 0 közeli hoké – nál.

Néhány példa:
- milyen eszközei vannak a sebességszabályozásnak
- milyen hokét alkalmazzunk, jelentősen oldalra dőlő pálya esetén
- stb ... sorolhatnám, de biztos már fárasztó, bocsika !

Végül egy idézet:
"Könnyű helyes nézeteket vallani,
mikor már mindenki vallja őket." (Samuel Butler)

Replaci
http://www.kanyarsiklub.hu
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.