Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Oktatóval vagy anélkül - lássuk, mit mutat a gyakorlat...

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Oktatóval vagy anélkül - lássuk, mit mutat a gyakorlat...
2013.08.27. 11:53
" legalábbis szórakoztató volt"

Na, én főleg épp erre szoktam használni pár gyakorlatot, főleg a gyerekeknél. De csak akkor, ha semmi kárt nem okoz!


Amúgy nálam már jópár éve kialakult, hogy inkább sokat síelünk együtt, a gyakorlatokat mellőzzük.
Korábban én is erőltettem őket, de már beláttam, hogy sokkal több időt rabolt el, mint amennyi hasznot hozott. (Főleg rövidebb síeléseknél nagy kincs az idő.)

Kezdőknél szinte teljesen feleslegesek, középhaladóknál főleg csak az időt rabolja, ahelyett, hogy végre hosszakat tudnának síelni, haladóknál meg még fontosabb az együtt síelés, és a mozgás egészének megértése és menet közbeni összegyúrása, amit sokszor csak összezavarnak a nyakatekert gyakorlatok.

Viszont sajnos soha nem fogunk tudni megszabadulni a felesleges, sőt sokszor kártékony gyakorlatoktól, mert a "klasszikus" síoktatás látványához ez tartozik hozzá, a síiskolák nagy része sajnos ezeket erőlteti, mert ezek látványa nyugtatja meg a szülőket -és sokszor a tanulókat is-, hogy bizony ott komoly szakmai munka folyik.

Másik: erőltetett, fix gyakorlatsor. Aki viszonylag sokat oktat, hamar megtapasztalja, hogy a gyakorlatoknál van akinek egyik megy jól, van akinek másik. Így nagyon nehéz még egy kis csoporttal is eredményesen haladni, hiszen valakinek valakire mindig várni kell, hogy neki is valahogy sikerüljön. (Ami sokszor amúgy is csak látszat, valójában nem is úgy csinálja, ahogy kellene, csak valahogy megoldja látszatra.)


Ettől függetlenül persze léteznek jó gyakorlatok, csak nagyon oda kell figyelni, nehogy a valódi fejlődést lassítsák, vagy esetleg valami káros mellékhatásuk legyen, ahogy írod is.

---

Cikket tényleg jó lenne lefordítania valakinek. (Én sajnos nem tudok annyira angolul.)
Előzmény: (HPali 160189)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.