Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelsz, de még nem próbáltad a sífutást? Miért?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelsz, de még nem próbáltad a sífutást? Miért?
2014.03.05. 11:23
Eddigi legszebb és legideálisabb hely sífutásra, ahol jártam a Ramsau am Dachstein fennsík.

Rengeteg sífutópálya van, a táj változatos dimbes-dombos, fenyőerdők, tanyák, hütték között vezetnek a loipék (sífutó-útvonalak) de vannak hosszú sík szakaszok is ahol nagyon élvezetesen, hosszan lehet korcsolyázni. A környezet varázslatos, rengeteg a lovastanya, a lovaglás és a lovasszánozás legalább olyan népszerű itt mint a sífutás. Különleges hangulata van ettől az elszórt házakból álló falunak.

A pályákat természetesen naponta kezelik, külön nyomokat fektetnek a klasszikus stílust és külön a korcsolyázás kedvelőinek. A pályák használata nem ingyenes, sífutójegyet venni kell, itt találjátok az árakat: http://www.ramsau.com/winterurlaub/langlauf-skating/
Ellenőrök szokták kérni a a jegyet véletlenszerűen, belépőkapuk nincsenek.

Nekünk többnapos jegyünk volt és a síiskola szervezte, ez így oktatással együtt csomagban kaptunk mindent. Múlt héten töltöttünk el itt 5 napot a Bozsik Sífutóiskola szervezésében. Csodálatos időnk volt, rengeteg napsütés, kicsit olvadó, de mégis jól síelhető hó. Minden nap más részeit jártuk be a fennsíknak, megunhatatlan a hely. Délelőtt és délután is 2-2 óra intenzív edzésből áll a tábor, ami alatt nagyon sokat lehet fejlődni, kiváló oktatókkal. Persze közben nagyokat kirándulunk a lécekkel.
Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki még nem próbálta a sífutást, van varázsa, de azt nem mondhatom, hogy nem fárasztó. Huhh, nagyon is, de ettől jó.

Öröm volt látni, hogy egyre több a fiatal résztvevő is a táborban, sőt, kb. 20 gyerek is tanulgatta nagyon ügyesen a sífutólépéseket, nagyon cukik voltak!

Sajnos inkább az edzésekre koncentráltam és kevés fotót csináltam, de talán valamit visszaad a hangulatából.
https://sielok.hu/fotoalbum/ramsau-sifutotabor-2014/galeria/

Vasárnap azért már hiányzott az alpesi sízés is, ezért elmentünk egy nap a közeli Zauchensee-be egy jó porhó sízésre. Az is jó volt, de higgyétek el, hogy a sífutást is érdemes kipróbálni, megszeretni.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.