Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síléc javítás

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síléc javítás
2013.01.20. 18:04
Az úgy történt, hogy fogalmam sincs hogyan történt. Tavaly amikor szezon végén letettem a lécet hanyag voltam és szokásomnak ellentmondva nem élezve, vastagon vakszolva tettem el nyári álomra, hanem csak áttörölgettem és leengedtem a rugóerőt. Az első bevetés előtt szerettem volna megcsinálni a szervizelést de leesett az állam. Alapos mustra után vettem észre, hogy a kantni elvált a talptól. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem mozdult ki a helyéről így nem nyúlt meg. A dolog érdekessége, hogy semmilyen külsérelmi nyomot nem találtam és nem is emlékszem, hogy bármi is történt volna ami okozhatta a sérülést. A léc nem egy alapléc hanem prémium kategória egy Nordica Hot Rod Top Fuel 78 Ti. Nagy buherátor vagyok és magam szervizelem léceimet, de eszembe sem jutott, hogy próbálkozzak a javítással, mert ennek javítása már nem gyerekjáték. A talpas oldalon Talpi Mester megnyugtatott nem kell betojni így elballagtam Montanába és gondjaira bíztam. Az eredmény nem maradt el gyönyörűen megjavították amit ezúton is köszönök nekik. Mivel nem mindennapos esetről van szó így Talpi írt egy kis beszámolót a javításról így átadnám neki a szót.

" Ez most a zárójelből az "Egyéb varázslatokról" fog szólni.
Elhozta Maci L. a síjét, hogy beteg. Nem sikerült megállapítanunk, hogy mi okozta a talpnak mintegy 10 cm hosszban való
sérülését ami láthatóan a csúszófelület kantni felőli oldalának "felemelkedésével " járt. A léc oldalfala nem volt sérült
(tehát nem valószínű, hogy követ kapott - sőt biztos!). Ahhoz,hogy a kantni így "beboruljon" a talp felé komoly erő kell.
Vélemények: gödörbe síelt bele, átment rajta egy autó... Bugyutánál bugyutább hipotézisek. A bosszantó, hogy nem találtuk a magyarázatot. Ahhoz,hogy javítható legyen így is úgy is meg kellett bontani a talp felől. 8 cm hossz. Kevés. Alatta zúzódott
famag. Tovább. Hoppá. A durván 15cm x 7mm(széles) feltárás feltárta, hogy a belag (csúszófelület) alatti Ti (titán )lemez ponthegesztése elvált a kantnitól. Ennek ragasztóval való javításához mintegy 40 cm hosszan kellett bontanunk. A kantni csúszófelület alá benyúló része elég sűrűn perforált. Minden egyes lukat újra át kell fúrni hogy a MI ragasztónknak "csináljunk"
helyet. Ragasztás. Üvegszál, carbon, majd irány a talppótlás. "Idomkivágóval" 7x kellett vágni, hogy végigérjen. Passzítás, finomítás, lehelgetés, majd ismét ragasztás. 24 óra időtartamra melegen ajánlott a meleg.
Síkba csiszolás, a talp egyéb sérüléseinek javítása. Wax. Finiselés. Én 3 képet osztanék meg veletek, hogy legyen fogalom
hogyan működtetjük a varázslatokat.
Aki a Facebook oldalunkra megírja hány asztalos szorító van a képen 50% szervizkedvezményben részesül!
Az elkészült síről (annak talpáról) Teddy Bear köteles képet feltenni!
Az árat NE kérdezzétek.
Az ilyen munkát NEM lehet megfizetni!!!
Köszönöm, ha végigolvastátok."

Csatolok pár képet a javítás pillanatairól és a végeredményről. A léc talpán látható foltok ujjlenyomatok,(összetapiztam fényképezés közben) és a pontosság kedvéért 44.2 cm hosszban volt kibontva a talp. Még egyszer köszönöm a szép munkát.
20130114-2-www.kepfeltoltes.hu-.jpg
20130114-3-www.kepfeltoltes.hu-.jpg
20130114-www.kepfeltoltes.hu-.jpg
SAM-0574.JPG
SAM-0575.JPG
SAM-0576.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.