Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
keskesonka
180 élménybeszámolót írt
180
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2022.03.08. 16:36
Ez eleg jo sieles. Nehez igy feedbacket adni, mert irasban konnyen felreertheto, igyekszem erthetoen leirni.

Konkretan a videohoz.

Hosszu:

A (neked) jobb kanyarok jobbak (micsoda szojatek), ennek okozoja lehet termeszetes asszimetria a mozgasban, illetve az, hogy a palya (neked) jobbra ferden lejt.

1. Bal kanyarokban figyelj arra, hogy (az "utazos" reszeken!!, a videoban kb a 7. masodperc vegetol 8. kozepeig, illetve 11. kozepetol amig ki nem engeded) a csipovel, felsotesttel kovesd a lecet (ra kell allni es kanyarodik az magatol;)), ne pedig a felsotesteddel akard iranyitani a kanyart (csatoltam egy kepet, azon a lecek sargakkal vannak jelolve, latszik, hogy a felsotest befele fordul viszont a lecek meg nem. Ez a kanyar elejen oke is lehet, itt viszont mar a lecnek kene kanyarodnia alattad). A kanyarodas lentrol kell hogy induljon. Ha a kikormanyzaskor a csipodet tulsagosan "beforditod" a kanyarba (mintegy azzal siettetni akarvan azt) annak az lesz az eredmenye, hogy elveszted a kulso lecet. A jobb kanyarokban ez nincs. Ha ez megvan akkor a ket kanyar nagyjabol szimmetrikus lesz.

2. Valtasban jo, hogy nagyon torekedsz befele az uj kanyarba (kb lemesz a belso kezzel) DE! ennek elofeltetele, hogy egyben torekedj arra is, hogy szinte "megelozd" a lecet a felsotesteddel.

3. Ha ez megvan akkor lehet az "utazassal" foglalkozni, kell valamennyi csiposzog, akkor dinamikusabb lesz a kikormanyzas es a lec "belo" a kovetkezo kanyarba. De azt kb 5 kanyar utan megerezned. Felteve, ha a tobbi rendben van.

Rovid:

Ne a konyokodet mozgasd botozas kozben, hanem csuklobol botozz (ket kez elore tart es csak a a csuklo mozog). Jo gyakorlat erre h feltartod vizszintesen a ket alkarodat (konyekbol), rarakod a botokat (de nem foghatod) es ugy kell rovidezned.
Itt is valtasban figyelni arra, h megelozd a lecet.

Altalanossagban: ilyen sielessel nyugodtan mehetsz valami technical campbe, elvezni fogod. Ha szeretned irj ram privatban es ajanlok.
Emellett, szerezz be egy olyan lecet aminek a radiusza olyan 16-20 m (race carverek vagy a nem FIS GS sik), es azzal uj perspektivak nyilnak. Illetve kovetkezo lepeskent mehetsz buckaba, jegre, meredekre, melyhoba;)
Előzmény: (eviktor 215694)
si.PNG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.